BERGEN (procycling.no): Drømmer og ambisjoner var pakket inn med en solid dose realisme da Bergens nye kontinentallag ble presentert fredag. De ferske «bergenserne» trår kanskje forsiktig inn på den norske sykkelscenen, men de har likevel et klart mål om å vinne ritt fra starten av.

Stian Remme er Team Fixit.nos eldste og mest rutinerte rytter og vet hva det dreier seg om. 10 år har gått siden Team Sparebanken Vest ble lansert i samme by og skaffet seg herredømme over Norges lille sykkelnasjon. Remme var en av pionerene på laget. Han var også den mest lovende og ble fort utpekt til «en nye Bjørn Stenersen» – den lokale legenden som ble nasjonalt fenomen da han ble norgesmester 19 år gammel.

Men da maktbalansen bikket østover til Maxbo-Bianchi (nåværende Team Joker), forsvant Remme etter. Forsvant gjorde også satsingen i Bergen. Nå har imidlertid kronprinsen kommet hjem. Med seg har han nye ambisjoner og ti sultne ryttere med sitt å bevise.

– På sikt håper vi å skape et lag som alle i Norge ser opp til og ønsker å være en del av. Dagens unge talent har vokst opp med Joker som drømmelaget. Joker kommer til å være best neste år også. Vi er ydmyke og vet at vi blir lillebror, sier Remme til procycling.no.

Den betraktningen deler han med team manager Jan Roger Jensen og sportsdirektør Frode Jarle Jacobsen. Felles for de fleste av rytterne Jensen og Jacobsen har samlet sammen, er at de dro ut av Bergen for å prøve lykken. Det vil initiativtakerne bak Team Fixit.no gjøre noe med. Målet er å bli et flaggskip for unge og lovende talent.

Fredrik Mohn: - Vi vet de kan vinne
De skal kultiveres av lagets tre trenere. Fredrik Mohn er den mest profilerte. Han er bedre kjent som Edvald Boasson Hagens tidligere trener. Som tidligere trener for Remme, Sondre G. Sørtveit, og Sindre Eid Hermansen kjenner han flere Team Fixit.no-rytterne fra før.

Han mener lagets, som også huser Filip Eidsheim og Adrian Gjølberg, har samlet sultne og motiverte «underdogs», som etter en tørkeperiode vil bevise at de kan vinne ritt igjen.

– De er spennende typer som ikke har vunnet så mye i det siste. Da blir det en ekstra utfordring for meg å snu noen steiner og se på ting som vi kan gjøre annerledes. Vi må få dem til å vinne igjen, sier Mohn.

– Ta for eksempel Filip Eidsheim. Han har vunnet mye som junior og fersk seniorrytter. Nå har han ikke vunnet på en stund. Vi vet han kan vinne. Adrian vet vi kan vinne. Vi vet de kan vinne. Ellers hadde jeg ikke vært her, sier Mohn entusiastisk.

Team Fixit.no har også engasjert Ørjan Madsen og Kjell Tore Solvang. Madsen har erfaring som landslagssjef for svømmerne i Tyskland og Norge. Han har også bakgrunn fra Olympiatoppen og trent padleren Eirik Verås Larsens. Solvang har vært landslagstrener i padling og skal være rytternes mentale trener.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mistet stortalent
Odd Christian Eiking ble imidlertid nok et stortalent som dro ut av Bergen. Den 18 år gamle rytteren fra Bergen CK var årets komet i Norgescupen, hvor han tok to triumfer og herjet med de store lagene. Som mange andre lovende aspiranter havnet også Eiking i garnet til ledestjernen Team Joker. Det var ikke noe sjokk for Team Fixit.nos nye sportsdirektør.

– Valget Eiking gjorde er ganske naturlig. Han er en usedvanlig hyggelig og dyktig rytter, og han kommer sikkert til å nå veldig langt. Men det kommer også andre, nye lovende ryttere som tenker annerledes. Vi er et nytt lag og trenger tid til å bygge oss opp. Derfor ønsker vi Odd Christian lykke til. Joker har sikkert en god plan for ham, sier Jacobsen – som fastholder at de har kapret noen uslipte diamanter i form av Jon William Jensen, Ole André Austevoll og Torstein Stokkenes.

Remme er enig med sin nye sportsdirektør. Selv fikk han aldri proffdrømmen oppfylt, men som lagets eldstemann er han klar for å veilede de unge rytterne på laget. Remme forstår godt at Eiking ikke blir hans læregutt idet han drar motsatt vei – til talentfabrikken Joker.

– For Eiking er det en guttedrøm å komme inn hos Joker. Men på sikt ønsker også vi å besitte den samme tiltrekningskraften for unge ryttere. Spesielt for de unge i Bergen, sier Remme – som fortsatt er sulten foran sin ellevte sesong.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En ny start for Remme
Mye har endret seg siden Remme startet under vingene til de karismatiske brødrene Bøe på Team Sparebank Vest i 2004. Den gode følelsen av å være del av et nystartet prosjekt er imidlertid den samme.

– Ting er veldig annerledes nå. Den gangen var sykkelsporten helt i startfasen i forhold til det vi ser i dag. Nå henger det en VM-søknad over oss. Det større interesse i hele landet. Vi har tre store ritt. Den gang hadde vi bare ett stort ritt å se fram til. Det er derfor jeg ønske å fortsette også. Ellers hadde jeg vel hengt opp sykkelen i garasjen for lengst, forklarer veteranen.

Team Fixit.no skal vise seg fram i Tour of Norway, Arctic Race og Tours des Fjords. I 2014 starter sistnevnte i Bergen. Internasjonale ritt er også penslet inn på lagets kalender. Remmes internasjonale kontaktnett blir lagets livslinje.

– Jeg har vært del av sykkelsporten nesten hele livet. Jeg elsker jo sykkelsporten. Det er alltid gøy å være del av et nytt prosjekt hvor optimismen er stor. Timingen er bra for Bergen og for meg. Dette er noe jeg kan gjøre før...

– Du går inn i bilen?

– Ja, inn i bilen, smiler Remme.

Team Fixit.no-ryttere: Adrian Gjølberg, Even Rege, Filip Eidsheim, Jan William Jensen, Marius Hafsås, Ole André Austevoll, Sindre Eid Hermansen, Sondre Sørtveit, Stian Remme, Torstein Stokkenes og Krisztián Lovassy (ikke signert)