*Nettavisen* Sport.

Skal skrive ny fotballhistorie

Otto Rehhagel er i ferd med å skrive fotballhistorie for sitt Hellas. I kvartfinalen mot Frankrike, som allerede blir omtalt som Davids kamp mot Goliat, har han ingenting å tape.

Etter å ha bygd opp et solid fundament for det greske laget, som også har betalt seg nå i fotball-EM, er Kong Otto, som han blir kalt i Hellas, i ferd med å skrive et nytt kapittel i den greske fotballhistorien.

Har imponert
Etter at laget tapte de to første EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Ukraina, gikk de ubeseiret gjennom kvalifiseringen, de slapp omtrent ikke inn mål heller, og i EM har de imponert alle med sitt tette forsvar og effektive angrep.

65-åringen er nå den mest berømte utlendingen i Hellas. Rehhagel er imidlertid ikke den første utlendingen til å bli kalt Kong Otto. Den bayerske prinsen Otto ble den første moderne kongen i Hellas i 1832. Sønnen til kong Ludwig I drømte om å gjenoppreise det bysantiske imperiet, men det gikk dårlig. I 1862, etter et kupp, flyktet han tilbake til Tyskland, der han døde fem år senere. Han ble begravet i München.

Sportslig begravet
Otto Rehhagel trente i sin tid Bayern München, der han sportslig sett også ble «begravet». Men Rehhagel hadde mer på lager. Karrieren hans tok av igjen i 1998 da han vant Bundesligaen med Kaiserslautern. I 2001 tok han over Hellas, og resten er, som det heter, historie.

Hellas gikk videre fra gruppe A til tross for at de tapte den siste kampen mot Russland. Nå venter Frankrike i kvartfinalen, en kamp ingen regner med at de skal vinne. Kampen blir allerede omtalt som Davids kamp mot Goliat. Og alle husker hvordan det gikk...

Slagordet på den greske spillerbussen i Portugal lyder som følger: «Det gamle Hellas hadde 12 guder. De moderne Hellas har 11.»

Tar man med Rehhagel, blir det 12.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.