RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)

Skal smile resten av EM

Etter en tøff start på EM, kom endelig smilet frem hos Linn-Kristin Riegelhuth.

GÖTEBORG (Nettavisen): Hodet lett på skakke, hendene over hodet og et smil som går fra øre til øre. Det er slik norske håndballtilhengere har lært seg å kjenne Linn-Kristin Riegelhuth.

Men EM har ikke gått helt etter planen for eliteseriens toppscorer. Hun startet famlende mot Slovenia, var enda svakere mot Polen og selv om kampene mot Tyskland og Østerrike var skritt i riktig retning, var de slett ikke så store som «Linka» ønsket.

- Utfordrende periode
Mot Makedonia skulle endelig smilet komme tilbake. Seks mål på like mange forsøk kom som en befrielse for Larvik-spilleren.

- Dette lettet veldig. Det var veldig godt for egen del. Nå fikk jeg følelsen av å være her. Det var viktig. Det har vært en utfordrende periode, så det å svare her i dag var deilig, sier hun til Nettavisen.

Riegelhuth legger ikke skjul på at det har vært noen tøffe dager.

- Selvfølgelig har det vært utfordrende, men jeg har tenkt at jeg spiller på et godt lag. Vi har vunnet alle kampene og jeg har bidratt, men jeg har ikke scoret alle målene som folk forventer. Da er det ekstra gøy å ha god uttelling i dag, innrømmer hun.

- Har kostet mye
22-åringen håper at hun har lært litt av EM-starten.

- Det sies at det er i motgang det går fremover, men det har kostet mye disse dagene, så det var veldig godt å få snudd de tankene som har surret i hodet, smiler hun.

Ekstra gøy var det å score direkte fra frikast i siste sekund av første omgang. Ballen gikk via den makedonske muren og trillet forbi målvakt Tanja Andrejeva.

- Det gikk jo inn. De var rimelig høye. Du følte ikke at du klarte å kaste ballen over, så det var gøy at det gikk inn, gliser seksmålsscoreren.

Smilegaranti
Til tross for at hun har scoret bøttevis av mål til nå i karrieren, er det ikke daglig kost for henne å score på direkte frikast.

- Det var første gangen jeg har scoret på direkte frikast, forteller Riegelhuth.

Og nå skal hun smile resten av mesterskapet.

- Det skal jeg, lover hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere