Gå til sidens hovedinnhold

- Skal ta stafettgullet i Torino

- Målet er stafettgull i OL, sier Roger Grubben. I ettermiddag går skiskytterne stafett i Oberhof - uten ankermannen Ole Einar Bjørndalen.

Bjørndalen skulle opprinnelig ha deltatt både på stafetten og de øvrige verdenscuprennene i Oberhof denne uken.

Men mandag reiste verdens beste skiskytter hjem til til Toblach i Italia.

- Bjørndalen er reist hjem. Han har pådratt seg en forkjølelse, men det er ikke noen dramatikk i dette. Han ville bare ha to-tre dager treningsfri. Men det fører jo til litt endringer i planene. Stafetten i Oberhof er jo den nest siste foran OL, sier Roger Grubben til TV 2 Nettavisen.

- Ingen dramatikk
Hovedtreneren for skiskytterherrene tror ikke Bjørndalens sykdom kommer til å hemme gullsjansene hans i Torino.

I Salt Lake City for fire år siden tok Ole Einar Bjørndalen fire medaljer av det edleste metallet, og de fleste tror han kan gjenta triumfen i Italia i februar.

- Forkjølelsen har ikke noe å si på forberedelsene foran OL for Ole Einar. Sykdom har like lite å si for Ole som alle andre. Grunnen til at han står over rennene i Oberhof er at han ikke vil ta noen sjanser.

Og kommer med følgende gladmelding:

- Jeg snakker med Ole daglig og han er ikke nevneverdig bekymret. Han vil bare være 100 prosent frisk når han går et løp. Planen er at han skal være tilbake i Ruhpholding neste uke.

Bjørndalen er satt på penicillin-kur og ønsker mest mulig ro frem mot OL. Han har ikke vært syk siden rennene i russiske Khanty-Mansijsk på senvinteren i fjor.

- Jeg avslutter en tredagers penicillinkur tirsdag. Jeg liker ikke å gå på penicillin, men kan lite annet gjøre enn å ta det rolig og teste ut alle «kjerringrådene» jeg får fra de rundt meg, sa han til NTB i går kveld.

Ole Einar Bjørndalen (født 27. januar 1974) fra Simostranda i Modum er verdens beste mannlige skiskyttere. Han bor i den italienske landsbyen Toblach (Sør-Tyrol) sammen med sin italienske kjæreste, Nathalie Santer, som også er skiskytter.

Bjørndalen har vunnet fem olympiske gullmedaljer, seks verdensmesterskap og 58 verdenscuprenn (flere enn noen annen skiskytter fram til i dag). I tillegg har han vunnet verdenscupen sammenlagt tre ganger.

Han er den første skiskytter som har vunnet alle fire skiskytterøvelsene i et OL (Salt Lake City i 2002).

Andresen får sjansen
I fraværet av Ole Einar Bjørndalen får Frode Andresen sjansen på stafettlaget i tyske Oberhof. Han har ikke gått stafett i verdenscupen tidligere i år, men var med å sikre Norge gullet sammen med Halvard Hanevold, Egil Gjelland og Ole Einar Bjørndalen i Salt Lake City-OL for fire år siden.

Egil Gjelland, Stian Eckhoff, Frode Andresen og Halvard Hanevold utgjør onsdagens stafettlag i Tyskland.

- Det er den nest siste stafetten før OL og er særdeles viktig matching. Som lag har vi satt oss målet om å ta stafettgullet i Torino og det er viktig at alle gjør jobben sin, mener Grubben.

- Blir stafetten i dag spesielt viktig for Frode Andresen?

- Den blir like viktig for alle. Selv om Frode ikke har gått stafett tidligere, er det flere på ballen og jeg spekulerer aldri i om noen ikke gjør jobben sin eller ikke, svarer hovedtreneren kontant.

Godt forberedt
Selv om både Lars Berger og nå sist Ole Einar Bjørndalen har slitt med sykdom denne sesongen, er Roger Grubben fornøyd med tilstanden i den norske troppen.

Mandag er det bare 39 dager igjen til OL starter, og skiskytterne skal i aksjon på 20 kilometer allerede lørdag 11. februar.

- Det er klart at det har vært litt usikkerhetsmomenter rundt enkelte løpere. Men jeg mener forberedelsene har gått veldig bra til nå. Det er tre verdenscuprenn igjen før OL, men stallen er såpass stor og i løpet av de neste rennene skal vi finpusse formen, varsler Grubben.

- Frem mot OL skal alle i troppen gjøre små individuelle justeringer slik at alle stiller best mulig forberedt, legger han til.

Ikke konkrete gullmål
- Hvor mange gull skal skiskytterne ta i Torino?

- Vi har ingen konkret medaljemålsetning. Målet er å ha fire på startstrek i hvert renn som skal være i stand til å kjempe om medaljene. Kun i stafetten har vi som lag satt oss som mål å gull, påstår Grubben.

Skiskytterne har følgende program i verdenscupen før OL starter 10. februar:

Oberhof, Tyskland - 4-8 januar:

4. januar: Stafett herrer, kl. 17.15
5 januar: Stafett kvinner, kl. 17.15
6. januar: Sprint, herrer, kl. 14.15
7. januar: Sprint, kvinner, kl. 14.30
8. januar: Fellesstart herrer kl. 12.00, fellesstart kvinner kl. 14.30.

Ruhpolding, Tyskland, - 11-15. januar:

11. januar: Stafett kvinner, kl. 17.15
12. januar: Stafett, herrer, kl. 17.15
13. januar: Sprint, kvinner, kl. 14:15
14. januar: Sprint, herrer, kl. 14.15
15. januar: Jaktstart kvinner, kl. 12.00, jaktstart herrer, kl. 14.30.

Anterselva, Italia - 19-22. januar:

19. januar: Sprint, herrer, kl. 11.30, Sprint, kvinner, kl. 14.15
20. januar: Jaktstart, herrer kl 15.00
21. januar: Jaktstart, kvinner kl. 13.00
22. januar: Fellesstart herrer, kl. 11.15.