*Nettavisen* Sport.

Skal ta tilbake tronen

Foto: Lefteris Pitarakis / AFP

Med to tidligere verdensmestere i stallen var det knyttet stor spenning til McLarens nye formel 1-bil.

02.02.12 10:19

Onsdag lettet McLaren på sløret. Årets nye formel 1-glis, McLaren MP4-27, ble vist fram til pressen. Forrige sesong kunne McLaren bokføre seks individuelle seire og andreplass i fabrikkonkurransen bak Red Bull. Derfor er målet for årets sesong gitt: «Beat the bulls».

Store forandringer
Umiddelbart er det vanskelig å se forskjell på årets og fjorårets bil, men McLaren hevder at det er gjort store forandringer. I tillegg til modifikasjoner på chassiet har de oppdatert brorparten av det elektroniske systemet.

- Den er oppdatert fra nese til hale. Med unntak av noen deler av drivstoffsystemet er alt på bilen forandret, sier sjefsingenør i McLaren, Tim Goss.

Med to tidligere verdensmester i stallen - britiske Jenson Button og Lewis Hamilton - håper teknisk sjef, Paddy Lowe, at den nye bilen kan gjøre dem til nummer én nok en gang.

- Hver del på bilen har blitt forbedret med tanke på vekt og ytelse. Resultatet av disse forandringene er at vi får en bil som er raskere, konkluderer Lowe.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lefteris Pitarakis / AFP

- Frustrerende
Med to sesonger uten titler erkjenner teamsjef Martin Whitmarsh at teamet til tider har vært frustrerte.

- Vårt mål er å vinne to verdensmesterskap. Å komme på andreplass to år på rad har vært frustrerende. Vi har hatt noen gode øyeblikk vi er stolte av, men når alt kommer til alt ønsker vi å vinne, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.