RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal tilbake på landslaget

Foto: scanpix
Sist oppdatert:
Mot Everton imponerte Petter Vaagan Moen landslagssjef Åge Hareide. Nå er han fast bestemt på en landslagsretur.

(iBergen.no) Branns solide venstre kant Petter Vaagan Moen har ikke vært inne i landslagsvarmen siden 2-0-seieren borte mot Bosnia i oktober. Forrige sesong ble det heller ikke like mye landslagsfotball som han hadde ambisjoner om.

Da Brann spilte mot Everton i UEFA-cupen onsdag satt landslagstrener Åge Hareide ringside på Brann Stadion. Der fikk han se en bunnsolid venstre kant som jobbet knallhardt både offensivt og defensivt i 90 minutter.

Fornøyd
- Jeg synes selv jeg gjorde en grei innsats, så får andre vurdere hvor bra det var eller om det holder for landslaget, sier Vaagan Moen til iBergen.no.

Han ble for første gang tatt ut på landslaget i januar 2006 i en treningskamp mot Mexico. Tre dager senere fikk han 90 minutter i 0-5-tapet for USA. Totalt har Vaagan Moen fem landskamper for Norge og ett mål. Nå skal det bli mer.

- Målet er helt klart å gjøre et så bra at jeg får flere muligheter på landslaget, det har jeg bestemt meg for. I år skal jeg bli bedre enn i fjor og da må jeg bare fortsette å jobbe knallhardt og gjøre det godt i alle kampene jeg spiller for Brann, sier en fast bestemt Vaagan Moen.

- Kommer av seg selv
Jan Gunnar Solli ønsker i likhet med lagkamerat Vaagan Moen å være hyppigere på landslaget. I løpet av 2007 var han med i seks av elleve landslagstropper og fikk spilletid i seks av kampene. To av dem kom fra start. Solli var blant de mest solide i kampen mot Everton – med landslagstreneren på plass.

- Jeg synes jeg kom greit ut av det, men om det er bra nok i forhold til landslaget får andre vurdere. Først og fremst tenkte jeg på å gjøre en så bra innsats som mulig i denne kampen. Slike kamper er kjempeartig å spille. Landslagsspill kommer av seg selv dersom jeg fortsetter å prestere, sier Solli og legger til:

- Det er klart jeg ønsker å være med i hver landslagstropp og jeg håper å bli tatt ut hver eneste gang jeg. Men det er gjennom hardt arbeid i hverdagen man får resultater, sier en av Branns beste på onsdag.

- Klarte seg bra
Landslagssjefen hadde det svært travelt med å komme seg unna pressen på Brann Stadion, men da iBergen.no fikk huket fatt i ham sa han følgende om de landslagsaktuelle:

- I forhold til de som er aktuelle vil jeg se de klarte seg bra. De jobbet godt og viste at de ville gjøre en innsats. Fortsetter de slik vil de fortsette å være aktuelle, sier Hareide til iBergen.no.

Han skal også se Branns bortekamp mot Everton neste torsdag.

Hareide trekker også frem at landslagskeeper Håkon Opdal gjorde en solid innsats.

En annen spiller som har ambisjoner om landslaget er Eirik Bakke. I onsdagens kamp bar han kapteinsbindet for første gang og tok det ansvaret som følger med. Første prioritet for Bakke er å holde seg skadefri, men landslaget har han ikke gitt opp.

- Først må jeg sørge for at jeg holder meg skadefri og spille flere kamper. Deretter kan jeg tenke på landslaget. Det er klart at det er et mål frem i tid, men først må jeg fokusere på å spille flest mulig kamper, sier Bakke til iBergen.no.

Sist Bakke var på landslaget var i 2005. Da kom han inn i pausen i kampen mot Sveits (0-2-tap) på Ullevaal stadion.

LES OGSÅ:
Everton-fans stormet banen
Skal «hjelpe» Brann til Champions League

Imponerte Everton-manageren

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere