Gå til sidens hovedinnhold

Skal tilbake til spissplassen

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen) Frode Johnsen vil ikke spille midtstopper mer enn høyst nødvendig. - Jeg vil ha tilbake spissplassen, sier han.

Selv om han gjorde en glitrende innsats i stopperdebuten mot Start, ga ikke forsvarsjobben særlig mersmak for de siste sesonger toppscorer i RBK. Heller ikke det faktum at spissvikar Torstein Helstad klinket til med to scoringer, får Johnsen til å tenke på en mer permanent omskolering.

Kaiser Johnsen
- Jeg synes det er greit å spille i forsvaret, spesielt i en kamp som dette der vi er med i spillet og der vi tar full pott. Men det er noe eget med å spille i angrepet og å score mål, sier han til TV 2 Nettavisen, og drar på smilebåndet når han får høre at trener Bjørn Hansen har gitt kam kallenavnet «Kaiser Johnsen».

- Det er vel mer et utslag av lykkerus enn av sunn fornuft. Kanskje noen var litt engstelige for at det skulle skjære seg med meg bak før kampen, smiler stoppervikaren, som håper trioen Hoftun, Kvarme og Riseth melder seg til tjeneste igjen så fort som mulig.

- Om noen uker har vi overskudd av midtstoppere igjen. Jeg både tror og håper jeg spiller lenger fram på banen allerede til helga, sier han.

Dobbel Helstad
Spissdiskusjonen vil imidlertid også Thorstein Helstad være med i. Mot Start fikk han endelig spille en hel kamp og takket for tilliten med to scoringer.

- Alltid artig å lage mål, det var jo derfor Rosenborg hentet meg hjem. Men aller best smakte det med en skikkelig seier igjen. I dag var vi ikke bare best i banespill, men også foran kassa, sier RBK-spissen, som satte inn de to siste goalene etter at Roar Strand åpnet scoringsballet med et flott langskudd.

- Det var ikke planen at jeg skulle ta straffesparket som ga 2-0, men når alle kikket i bakken og gikk bort fra ellevemeteren, benyttet jeg sjansen. Det siste målet fikk jeg servert av Daniel Braaten. Men mål er mål, og det handler om å være på rett plass til riktig tid, sier Helstad, som akter å slåss for å beholde spissplassen.

- Føler at jeg la inn en bra søknad om å få fortsette i dag, smiler han.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken