Onsdag morgen kom nyheten om at Thomas Tuchel er ferdig som Chelsea-manager.

Jakten på en erstatter virker allerede å være godt i gang, og ifølge flere medier seiler Brighton-manager Graham Potter opp som den største favoritten. Den anerkjente The Athletic-journalisten David Ornstein skriver at partene er i møte onsdag ettermiddag om en mulig avtale.

CBS-journalist Ben Jacobs melder senere samme dag at de har kommet fram til en muntlig avtale om at Potter skal bli klubbens nye manager.

Potter og Brighton har imponert stort etter at 47-åringen tok over klubben i mai 2019. Årets sesong har også begynt solid med 13 poeng etter seks kamper, noe som holder til en 4. plass, kun to poeng bak ligaleder Arsenal.

Les også: Tidligere Chelsea-spiller reagerer: – Håpløst

Carragher er usikker

Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher er uansett usikker på om Potter er rett mann for den ledige Chelsea-jobben.

– Chelsea er en nådeløs klubb og jeg er ikke sikker på om Potter er den rette kandidaten, sier Carragher til Sky Sports, og fortsetter:

– Chelsea sier at de vil gjøre ting annerledes i framtiden, når det gjelder å ha en trener som leder framfor enn manager, eller at de gjør ting bak kulissene annerledes. Men hvis jeg var Potter, hadde jeg syntes det var vanskelig å tro på.

Siden 2010 har Carlo Ancelotti, Andre Villas-Boas, Roberto Di Matteo, Rafael Benitez, José Mourinho, Guus Hiddink, Antonio Conte, Maurizio Sarri, Frank Lampard og Thomas Tuchel forlatt sjefsstolen på Stamford Bridge.

Les også: Premier League-kamp utsatt på grunn av togstreik

Carragher er bekymret for at Potter bare vil bli enda en i denne rekken.

– Det er selvfølgelig et enormt steg i hans trenerkarriere og Chelsea er fortsatt en av toppklubbene. De er fortsatt verdensmestere akkurat nå, men du frykter for Potter at han vil havne i samme båt som hvilken som helst annen Chelsea-manager de siste ti årene.

– Med mindre han ikke får resultater med en gang, vil de hente inn en ny manager i løpet av tolv måneder. Kanskje vil det endre seg med Potter, men hvis jeg var ham, med tanke på det de har gjort med Tuchel, hadde jeg vært påpasselig.

– Ville gått for Pochettino

Et annet alternativ til den ledige Chelsea-jobben virker også tidligere PSG- og Tottenham-manager Mauricio Pochettino å være. Argentineren fikk som kjent sparken i PSG etter forrige sesong, og står dermed uten klubb.

Dersom Carragher holdt med Chelsea, er Pochettino mannen han hadde ønsket seg som lagets nye sjef.

– Hvis jeg var en Chelsea-supporter og du hadde spurt meg hvem jeg skulle likt å se trene klubben min, ville jeg gått for Mauricio Pochettino.

En bekreftelse på hvem som blir klubbens nye manager ventes i løpet av kort tid. Londonerne skal håpe på å ha en klar til lørdagens møte med Fulham i Premier League.