STORHAMAR - STJERNEN 7-0:

Joakim E. Jensen og Martin Blakseth Huse scoret to ganger hver da Storhamar Dragons vant enkelt hjemme mot Stjernen søndag.

Førstnevnte har nå samlet tolv mål og like mange målgivende pasninger på de første 13 kampene i ishockeyens eliteserie. Med 24 målpoeng er han den som er innblandet i flest scoringer i hele ligaen.

Til sammenligning sto samme Jensen for 41 poeng totalt i seriespillet forrige sesong, mens det ble 39 poeng året før. Nå er han over halvveis dit før en tredel av grunnspillet er gjort unna.

Også veteranen Pål Johnsen, Fredrik Lystad Jacobsen og Nathan Martz fikset et mål hver i 7-0-seieren over gjestene fra Fredrikstad.

Seier og tre poeng var kjærkomment for Storhamar, som hadde tapt to kamper på rad før søndagens oppgjør. Nå er hedmarkingene oppe i 30 poeng, det samme som serieleder Vålerenga.

Roser arbeidsmoralen
- Man blir jo litt usikker etter to tap, og i og med at Stjernen også har vært gode de siste kampene, innrømmer Dragons-trener Michael Smithurst i samtale med Nettavisen.

Den tidligere landslagsbacken beskriver kampen som jevmn spillemessig i den første perioden, men sier hamarlaget jobbet knallhardt og fikk uttelling for arbeidet. Om toppscorer Jensen sier Smithurst følgende:

- Jeg tror uansett hvem det er som leder poengstatistikken, så handler det om hvordan hele laget framstår. I år har vi sagt at vi skal være gode og kjempe der oppe, og jobber ydmykt og hardt for å oppnå det. Men også Joakim er en del av dette.

- Tidligere hadde han kanskje et lite rykte på seg for å være avhengig av å bli spilt fram i bestemte posisjoner. Men nå jobber han seg fram til de gode posisjonene sjøl, konstaterer Storhamars trener.

Sjekk tabellen i Getligaen her(ekstern lenke)

Utvisining for Oilers-treneren
I Kristins Hall på Lillehammer så Stavanger Oilers ut til å ha kontroll på vertene etter to perioder med en 2-0-ledelse.

Men tre Oilers-utvisninger på rappen, den siste til trener Petter Thoresen for usportslig opptreden, ga Lillehammer til å spille fem mot tre ved to anledninger på kort tid.

Robin Bergman og Nicolai Bryhnisveen utnyttet dette med en nettkjenning hver. Kurt Davis og Joakim Hjelm scoret et mål hver for Oilers i løpet av de to første periodene.

Kampen gikk til forlengning, der Davis bare brukte 16 sekunder på å avgjøre og ta med seg to poeng.

Amerikanske Davis spiller back, men er i aller høyeste grad en viktig offensiv brikke i laget. Med åtte mål og tolv assist er han med helt oppe blant de beste på poengstatistikken i Getligaen.

Stavanger er nummer tre på tabellen, mens Lillehammer blir værende på fjerdeplass.

Sjekk poengstatistikken her(ekstern lenke)

Vikings tok skalp
I kveldens tredje oppgjør viste Tønsberg Vikings at de kan være med å kjempe om poeng. Tross en vanskelig start på sesongen, har klubben fått med seg seirer i de to siste hjemmekampene.

Søndag ble Sparta slått 3-2 i Vestfold. Mål av David Hällström, Christopher Paulsen og Chris Knowlton ga komfortable 3-0 for Tønsberg etter 40 spilte minutter.

Gjestene fra Sarpsborg reduserte to ganger i overtallsspill ved Logan Stephenson og Dion Knelsen, men kom ikke nærmere poeng.

Dermed fortsatte sarpingenes svake bortestatistikk. Klubben har bare vunnet én av sju bortekamper så langt i sesongen.