Gå til sidens hovedinnhold

Skal være øverst på Chelseas ønskeliste: - Interessen startet for lenge siden

Interessen øker rundt den norske stjernen, men foreløpig er Erling Braut Haaland Borussia Dortmund-spiller.

Braut Haaland er blant de heteste spillerne i verden, og nordmannens klubbframtid er til stadighet oppe til diskusjon.

De siste dagene har rapportene om at Chelsea skal være villige til å betale en enorm sum for målmaskinen begynt å svirre.

Borussia Dortmund skal ha satt en prislapp på omring 1,7 milliarder kroner for 20-åringen.

Les også: Innrømmer irritasjon etter seieren: - Han åpenbart bløffet

Ut mot rapportene

Onsdag gjestet Jan Åge Fjørtoft Twitch-streamen til overgangsguru Fabrizio Romano, for å snakke om flere av Norges heteste spillere i sommerens overgangsvindu. Erling Braut Haaland var naturligvis et stort samtaletema, og Fjørtoft hadde mye på hjertet.

- Det har blitt meldt flere steder på Twitter at Erling Braut Haaland er enig med Chelsea om de personlige betingelsene, og det er helt feil. Det er bare tull. Jeg har sagt at Haaland er Chelseas soleklare mål, men det betyr ikke at han skal til Chelsea. De er absolutt interesserte, men det har ikke vært noe offisielt bud, forteller den tidligere landslagsspissen og nåværende ekspert i Viasat.

Tidligere onsdag la Haaland ut et bilde fra treningsfeltet til Dortmund:

Han forteller videre om at Chelseas prosess med å få tak i Haaland har pågått over en lengre periode.

- Jeg husker at jeg begynte å forhøre meg omkring det allerede før Champions League-finalen, og da var det klart at de hadde gjort Haaland til deres store prioritering, sier han.

Og fortsetter:

- Klubben har en støttende eier i Roman Abramovitsj som stiller opp, og gir midlene som trengs for å skape et lag. Spørsmålet er om han kommer til å kaste penger etter Haaland nå, før de får solgt unna spillere selv og skapt balanse i regnskapet.

Forrige sommer punget London-klubben ut store summer for blant annet Kai Havertz og Timo Werner, og kan være tvunget til å selge flere av sine store stjerner denne sommeren. Callum Hudson-Odoi, Tammy Abraham og Hakim Ziyech skal være noen av navnene som kan være på vei ut.

- Tror ikke det skjer

For de Chelsea-supporterne som skulle ha et håp om å se Haaland i blått allerede denne sommeren, heller Romano kaldt vann i årene underveis i samtalen.

- Jeg har forstått det slik at det vil bli ekstremt vanskelig for Chelsea å få overtalt Borussia Dortmund i denne situasjonen. Det er snakk om store summer.

Fjørtoft får også spørsmålet om han tror Haaland blir værende i Dortmund, eller forsvinner.

- Hvis jeg skal være ærlig, så er jeg relativt sikker på at det ikke blir noe overgang på Erling denne sommeren. Det er så mye som skal til for at noe vil skje, og prisen er veldig høy. Dortmund kommer til å selge Sancho, så at de selger begge deres unge stjerner, tror jeg er lite sannsynlig.

Les også: Storbritannia utestenger rasistiske fotballfans fra arenaene

Han fikk også spørsmål omkring framtida til Jens Petter Hauge, som har blitt koblet til Fjørtofts gamleklubb Eintracht Frankfurt. Den tyske klubben skal ha lagt inn et bud på nordmannen, men AC Milan skal foreløpig ha takket nei.

- Jeg har fortalt klubben at jeg liker spilleren, men jeg ønsker ikke at de skal gi slipp på Kostic. Hauge kommer til å passe bra inn i tysk fotball, så forhåpentligvis kan dette være en god overgang for Jesper Petter Hauge. Samtalene mellom Frankfurt og Milan fortsetter, avslutter Fjørtoft, som også figurerer ambassadør for klubben.