*Nettavisen* Sport.

Skal vi spille ball?

«NBA Street Showdown» beviser at du ikke trenger å ha den største maskinen for og være kongen av basketbanen.

«NBA Street Showdown» er det første PSP-spillet i den kjente «NBA Street»-serien. EAs håndholdte arkadetolkning av gatebasket byr på teite frisyrer, heftige finter og ville mål. Stort sett alt som heter regler har blitt kastet ut av vinduet, her er det førstemann til 21 (eller noe annet) som vinner. Koste hva det koste vil.

I tillegg til den obligatoriske turneringsmodusen hvor du kjemper om å bli kongen av basketbanen og enkeltmatchene, inneholder spillet to PSP-ekslusive moduser. I den ene skal du kaste ballen oppi kurver som flytter på seg og i den andre skal du blokkere så mange skudd du kan.

Målet har sikkert vært å gi PSP-eiere valuta for pengene, men ingen av de to er spesielt morsomme. Du går fort lei og vender tilbake til hovedspillet som byr på like lettbeint basketunderholdning som de andre utgavene. Hastigheten er høy og kampene går hardt for seg. De aller fleste motstanderne dine viser deg hvem som er sjef hvis du ikke yter maks.

Det tar mange timer før du har tatt over gatebaskettronen. Heldigvis blir du belønnet underveis, ellers hadde du fort gått lei. Hemmelige spillere, baner og annet snacks låses opp etterhvert som du håver inn seire. De med venner kan også utfordre en av dem til kamp, forutsatt at begge har spillet.

Kontrollen er, selvom den benytter samtlige knapper, lett å lære seg. Dessverre har mangelen på en ekstra analog stikke tvunget EA til å kutte ned på antall finter og mer avanserte teknikker. Et allerede simpelt spill har blitt enda simplere. Det begrensede finteutvalg gjør så du fort ender opp med å se samme triks utført gang etter gang. Ikke veldig underholdende.

Den håpløse kunstige intellegensen har funnet veien over til PSP. Leder du med mer enn et mål, eller maskinen har en dårlig dag, bestemmer den seg for at du skal knuses sønder og sammen. Det eneste du kan gjøre er og stå og se på mens baklengsmål etter baklengsmål fyker inn.

Som «Need for Speed Underground Rivals» er «NBA Street Showdown» likt sine brødre. Falt noen av de i smak eller du er sulten på lettbeint håndholdt basketunderholdning, er «NBA Street Showdown» verdt en titt..

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.