*Nettavisen* Sport.

«Skal vi tape for dem igjen?»

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Det så stygt ut lenge, men til slutt ble Lørenskog kvitt Vålerenga-spøkelset.

09.12.10 22:16

VÅLERENGA - LØRENSKOG 2-3 (etter straffeslag):

To ganger tidligere denne sesongen har Vålerenga og Lørenskog møttes til Oslo-duell, etter at sistnevnte lag hentet en rekke spillere fra Vålerenga før sesongstart.

Første kamp i oktober endte med 3-2-seier til Vålerenga etter straffeslag, uten at Knut Henrik Spets - en av spillerne som dro fra Vålerenga til rivalene - ville gå med på at hans tidligere lag var best i byen:

27 poengs forsprang
- Vi har en sterkere og bredere stall. I en enkeltkamp kan de selvsagt ta oss, men over en lang sesong tror jeg det er vi som er best, sa trønderen til Nettavisen den gangen.

Vel, verken tabellen eller neste innbyrdes oppgjør talte til Spets' fordel: Vålerenga vant igjen 3-2, og etter hvert har laget vist seg som den eneste reelle utfordreren til Sparta Sarpsborg på toppen av tabellen - mens Lørenskog på sin side strever midt på tabellen.

Før dagens kamp på Jordal Amfi var det hele 27 poeng som skilte de to lagene fra hverandre.

Og utrolig nok så det igjen ut til at det skulle ende 3-2, for tredje gang denne sesongen, til Vålerenga, da Daniel Sørvik scoret vertenes tredje mål midtveis i andre periode.

- Jeg tenkte litt «uff, skal vi tape for dem igjen» akkurat da, forteller Spets til Nettavisen etter kampen.

- Trengte seieren
For stillingen holdt seg til det gjensto bare drøyt fem minutter av kampen. Da ville imidlertid Knut Henrik Spets det annerledes.

28-åringen sist på pucken da laget utlignet til 3-3, og dermed også sikret spilleforlengelse.

Der ble det ikke flere mål, og Christian Thygesens scoring i straffeavgjørelsene betydde at Lørenskog endelig er kvitt «Vålerenga-spøkelset».

- Det var på tide. Det var godt, selv om vi gjerne skulle hatt tre poeng i stedet for to. Men vi trengte den seieren alle mann, sier Spets.

På tross av straffeseieren skiller det altså likevel et hav av poeng opp til Vålerenga på tabellen. Når Spets får høre sine egne uttalelser etter høstens første rivaloppgjør, velger han å ta en noe mer ydmyk tone.

Lover å kjempe
- Jeg var sikker på det da. Vi har underprestert til de grader i forhold til laget vi har på papiret, forklarer han.

- Begynner ting å bli bedre nå?

- Det er vanskelig å si, dette var bare en enkelt kamp. Vi har tapt jævlig mye den siste tiden, så vi får håpe det har snudd nå. Dette er omtrent den første kampen vi vinner over lag som er bedre enn oss på tabellen, svarer den tidligere Vålerenga-spillerne.

Som lover at Lørenskog, på tross av at de er ute av kampen om seriemesterskapet, skal være med å kjempe når sluttspillet tar til etter sesongslutt.

- Absolutt. Alle gutta synes vi har et bra lag, men vi har ikke blitt et ordentlig lag ennå. Men det har sett bedre ut i det siste, til tross for tapene.

M/S i storform
Dermed bidrar Lørenskog samtidig til at Vålerenga mister nærkontakten med Sparta på toppen av tabellen, etter at sistnevnte vant sin match enkelt torsdag kveld. Østfoldingene har tre poeng ned til Vålerenga, og har også en kamp til gode.

Sjekk tabellen her(ekstern lenke)

Det var ikke bare på Jordal Amfi at målene rant inn, det ble nemlig en svært så scoringsrik runde i Get-ligaen denne torsdagen.

Manglerud/Star, som sist uke ble beskyldt for å «spille grisehockey» og «ikke vil annet enn å ødelegge for motstanderen» etter seieren over Storhamar, fortsatte den gode trenden og regelrett knuste Rosenborg 7-2 på besøk i Trondheim.

Serieleder Sparta Sarpsborg hadde ingen problemer med å holde unna for Stavanger Oilers på hjemmebane, i en kamp som til slutt endte 7-3 til vertene.

Resultater Get-ligaen, torsdag:
Sparta Sarpsborg - Stavanger 7-3 (3-1, 0-0, 4-2)
Vålerenga - Lørenskog 3-4 etter straffer (1-1, 2-1, 0-1, 0-0, 0-1)
Storhamar - Stjernen 4-5 etter straffer (0-1, 3-2, 1-1, 0-0, 0-1)
Rosenborg - Manglerud/Star 2-7 (0-4, 2-1, 0-2)
Frisk Asker - Lillehammer 2-1 etter forlengelse (1-0, 0-0, 0-1, 1-0)

Kampfakta for kveldens kamper finner du her(ekstern lenke)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.