Dette er en kommentar. Det er skribentens holdning som kommer til uttrykk.

Fakta i saken er ikke noe å diskutere. Petter Northug har driti seg ut - igjen. Kjørt bil i narkotikarus, i en fart av 168 kilometer i timen, tatt for å ha oppbevart kokain i egen leilighet. Det ser virkelig ikke bra ut for et idrettsforbilde.

Gunnar Stavrum: Petter Northug må ta ansvar og straff for å sette andres liv i fare med råkjøring i rus

Noen mener han er den største idrettsstjerna i Norge gjennom tidene. Da går det litt fort i svingene, tenker jeg. Hjallis? Sonja Henie? Bjørn Wirkola? Ole Gunnar Solskjær? Marit Bjørgen? Men jo - han befinner seg der oppe.

Jan Petter Saltvedt i NRK er hard i klypa, mens Esten O. Sæther i Dagbladet er på «tilgivelses»-sida. Ola Bernhus i Aftenposten skriver under tittelen «Rockestjerner blir alltid tilgitt.» Det handler om forskjellen på lover og regler i idretten og i samfunnet forøvrig. Skal den moralske fordømmelsen anses på forskjellig vis - avhengig av om den bedømmes på idrettens eller samfunnets premisser?

Her kan du lese flere innlegg av Arild Rønsen.

Jeg syns det er en tullete debatt. Og hvilken betydning har det om Sæther og Bernhus og Saltvedt «tilgir» eller ikke «tilgir» Petter Northug Jr.?

Etter å ha fått sin dom, er Petter Northug i første omgang avhengig av hva hans kommersielle forretningspartnere bestemmer seg for. Hvis alle skulle gjøre som sykkel-laget Uno X, som brukte noen timer på å si farvel, har Northug et megaproblem. Anders Aukland i langrennssporet har en helt annen tilnærming - «jeg vil fortsatt behandle Petter som en god venn». TV 2 stiller seg så vidt jeg forstår avventende, men vil la allerede innspilte program bli stående på sendeskjema. Money talks.

Les også: Sandvolleysjefen vil ikke bryte med Northug

Det er altså i forholdet til sine forretningspartnere slaget vil stå for Northug. Deretter kommer folkets dom - et folk som har lett for å glemme. Hva sportsjournalistlauget måtte mene, tror jeg interesserer Petter Northug midt på ryggen.

Hva jeg måtte mene i sakens anledning, er egentlig ikke så viktig. Men la meg legge inn en hundrelapp på at Petter Northug går inn på Anders Auklands team - og vinner Vasaloppet.

Da er i hvert fall alt tilgitt!