Skal vinne klassiker med tour-rytme

Foto: Tim De Waele (tdwsport.com)

Fränk Schleck får Tour de France-følelsen i Liège-Bastogne-Liège.

Storlaget RadioShack-Nissan har ikke lagt en suksessfull måned bak seg. April er sykkelklassikernes høytid, men stjernemannskapet har ikke innfridd.

Fabian Cancellara røyk ut av klassikerne allerede i Flandern rundt.

Sveitseren er den eneste rytteren fra Johan Bruyneels stjernemannskap som har stått på toppen av seierspallen i løpet av 2012. To triumfer er status for RadioShack og Cancellara da vi nærmer oss mai og Giro d’Italia.

Derfor er det press på brødrene Schleck foran søndagens Liège-Bastogne-Liège.

- Kom ikke hit for buffeten
- Jeg er ikke kommet for buffeten, roomservicen eller det faktum at jeg ikke skal røre en finger utenom syklingen, sier Fränk Schleck ifølge feltet.dk.

- Når folk sørger for at forholdene er på topp så skylder man dem å gjøre sitt beste og kjempe om seieren, fortsetter 31-åringen.

Schleck har vært RadioShacks bestemann i både Amstel Gold Race og Flèche Wallone, men luxemburgeren sparer ikke på 12. og 20. plasser.

LES OGSÅ:Schleck testet tourstrekning

I motsetning til lillebror har Fränk aldri vunnet i Liège. Han har dog stått på pallen tre ganger, senest i fjor da han var nærmest Phillipe Gilbert. I 2007 og 2008 ble han tredjemann i ritt som ble vunnet av henholdsvis Danilo Di Luca og Alejandro Valverde.

31-åringen kjenner med andre ord «La Doyenne» svært godt.

- Jo hardere, jo bedre
Den 257,5 kilometer lange klassikeren er et av kalenderens mest utfordrende endagsritt, med 11 knallharde bakker.

- Jo hardere, jo bedre. Jeg skal la løpets lengde komme meg til gode. Jeg er best når løpet er langt, sier Schleck.

31-åringen tror det er nettopp hans styrke som er hans største konkurrents svakhet. Katusjas Joaquim Rodriguez kommer fra seier i Mur de Huy til Liège-Bastogne-Liège og kan bli den åttende rytteren tar hjem Ardenner-dobbelen.

- Purito er favoritt, men jeg vet ikke om han holder hele løpet. Det er derfor vår oppgave å legge press på han i annen halvdel av løpet, mener Schleck.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim De Waele

Finner tour-rytmen
Klassikeren er såpass hard at RadioShack-rytteren tar frem Tour de France-takter på vei fra Liège til Bastogne, og tilbake.

- Noen av stigningene er litt lengre enn i de andre klassikerne. Det gir meg muligheten til å finne rytmen jeg kommer inn i når jeg kjører i fjellene, forteller han.

Rittet er også spesielt ettersom det er en arena hvor klassikerspesialister og sammenlagtkanoner kjemper side om side.

- Det er her alle de store møtes. Klassikerrytterne og Grand Tour-rytterne kjemper om seieren på samme tid. Det er det eneste løpet vi kan måle oss med disse rytterne vi sjelden kjører mot.

- Klassikerrytterne kan gjøre det godt fordi stigningene ikke er for lange, men allikevel tilstrekkelig harde til at etapperytterne kan vinne, avslutter Schleck.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.