*Nettavisen* Sport.

«Skamfull oppvisning av egoisme og svik »

Foto: Phil Masturzo (AP/Scanpix)

Rasende fans brente LeBron James-trøyer etter at superstjernen i natt vendte Cavaliers ryggen.

09.07.10 08:13

Basketball er massivt i USA. For oss her hjemme er det vanskelig å forstå hvor store de største stjernene er.

Natt til fredag, norsk tid, satt millioner av TV-seere benket til TV-skjermen for å høre den kanskje største av dem alle – LeBron James (25) – snakke om sin framtid.

Det endte med tårer, raseri og bunnløs fortvilelse for Cleveland Cavaliers-fansen. Etter seks sesonger har nemlig LeBron James bestemt seg for å forlate klubben.

Stjernetrio
Om Miami Heat-fansen gråt, var det gledestårer. De kunne slippe jubelen løs for å ha fått spilleren som gjør at de kan erobre NBA-tronen.

Ikke minst gleder LeBron James til å spille med Dwyane Wade og Chris Bosh, som i likhet med ham selv figurerer på NBAs All Star-lag.

- De to er glimrende spillere, to av de beste vi har i NBA i dag, og når man legger til meg, blir det et meget sterkt lag, sa LeBron James i TV-intervjuet.

Miami Heats vant sist NBA-trofeet i 2006. Laget å slå, er Los Angeles Lakers, som med sin store stjerne Kobe Bryant nylig vant sluttspillet for andre år på rad.

- Jeg ønsker å vinne et mesterskap, og jeg føler vi kan være med og kjempe om det her nede, sa LeBron James.

Rasende Cleveland-eier
For Cleveland Cavaliers blir det imidlertid tøft uten stjernen. Kanskje ikke så rart da at fansen i natt viste sin misnøye med ulike – men tydelige – midler.

Flere steder ble James’ Cleveland-trøye brent.

Cavaliers-eier Dan Gilbert levner heller ikke spilleren mye ære.

- Hvis dere tror vi var motiverte til å vinne før dette, kan jeg fortelle dere at vi etter denne skamfulle oppvisningen av egoisme og svik er motivert på et tidligere ukjent og tidligere uventet nivå, skriver Dan Gilbert i et åpent brev til fansen.

- Jeg kan personlig garantere at Cleveland Cavaliers vil vinne NBA-trofeet før den selvtitulerte tidligere «kongen» vinner det. Det er sikkert som banken, fastslår Gilbert.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.