Basketball er massivt i USA. For oss her hjemme er det vanskelig å forstå hvor store de største stjernene er.

Natt til fredag, norsk tid, satt millioner av TV-seere benket til TV-skjermen for å høre den kanskje største av dem alle – LeBron James (25) – snakke om sin framtid.

Det endte med tårer, raseri og bunnløs fortvilelse for Cleveland Cavaliers-fansen. Etter seks sesonger har nemlig LeBron James bestemt seg for å forlate klubben.

Stjernetrio
Om Miami Heat-fansen gråt, var det gledestårer. De kunne slippe jubelen løs for å ha fått spilleren som gjør at de kan erobre NBA-tronen.

Ikke minst gleder LeBron James til å spille med Dwyane Wade og Chris Bosh, som i likhet med ham selv figurerer på NBAs All Star-lag.

- De to er glimrende spillere, to av de beste vi har i NBA i dag, og når man legger til meg, blir det et meget sterkt lag, sa LeBron James i TV-intervjuet.

Miami Heats vant sist NBA-trofeet i 2006. Laget å slå, er Los Angeles Lakers, som med sin store stjerne Kobe Bryant nylig vant sluttspillet for andre år på rad.

- Jeg ønsker å vinne et mesterskap, og jeg føler vi kan være med og kjempe om det her nede, sa LeBron James.

Rasende Cleveland-eier
For Cleveland Cavaliers blir det imidlertid tøft uten stjernen. Kanskje ikke så rart da at fansen i natt viste sin misnøye med ulike – men tydelige – midler.

Flere steder ble James’ Cleveland-trøye brent.

Cavaliers-eier Dan Gilbert levner heller ikke spilleren mye ære.

- Hvis dere tror vi var motiverte til å vinne før dette, kan jeg fortelle dere at vi etter denne skamfulle oppvisningen av egoisme og svik er motivert på et tidligere ukjent og tidligere uventet nivå, skriver Dan Gilbert i et åpent brev til fansen.

- Jeg kan personlig garantere at Cleveland Cavaliers vil vinne NBA-trofeet før den selvtitulerte tidligere «kongen» vinner det. Det er sikkert som banken, fastslår Gilbert.

Sjekk siste sportsnytt her!