Skammens kveld for Algerie

Foto: Scanpix

Hatkampen hadde alt: Straffe, tre røde – og supportere fløyet inn på regjeringens regning.

28.01.10 23:09

EGYPT-ALGERIE 4-0: Algerie ble det siste laget som kapret en plass i sommerens VM – nettopp på bekostning av Egypt. De to lagene måtte ut i en omkamp i Sudan etter at de endte på samme poengsum og med samme målforskjell.

Algerie trakk det lengste strået, men mest huskes nok den siste kvalifiseringskampen, da egyptiske fotballsupportere angrep den algeriske spillerbussen. Tre av Algeries spillere ble skadet da store steiner ble kastet mot bussen.

Tiltet tidlig
Betegnelsen «hatkamp» har sjelden vært mer betegnende, og like før pause i den andre semifinalen av Afrika-mesterskapet kokte det virkelig. Ikke bare blant de tilreisende algeriske supporterne, fløyet inn av Algeries regjering (!), men først og fremst i hodene på de hvitkledte.

Rafik Halliche taklet Emad Motaeb ulovlig innenfor Algeries sekstenmeter, fikk sitt andre gule for dagen, mens Egypt fikk straffespark. Hosni Abd Rabou var iskald, og ventet ut Algeries keeper Faouzi Chaouchi, som tiltet fullstendig da dommeren godkjente målet.

Sisteskansen var heldig som fikk være på banen etter at han tilsynelatende prøvde å skalle ned dommeren, men det fikk ikke Nadir Belhadj.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ren vold
Bare tre minutter etter at Mohamed Zidan hadde doblet egypternes ledelse med en lekker scoring i krysset, satte Portsmouth-spilleren inn en tofotstakling på Ahmed Al Muhammadi, og de siste tyve minuttene burde de VM-klare algerierne forsøkt å begrense fadesen, og å beholde ni mann på banen.

Det klarte de ikke, i stedet forsøkte de seg på sin egen versjon av «Last man standing».

Da innbytter Mohamed Abdelshafy klinket inn 3-0, svarte Algeries Faouzi Chaouchi med å klinke til Mohamed Gedo – og Algerie var nede i åtte mann.

Der stoppet de, men Egypt var ikke ferdig. På overtid satte nevnte Gedo inn Egypts fjerde for dagen – og ydmykelsen var total for den VM-klare nasjonen.

Egypt skal ikke spille i Sør-Afrika i sommer, men kan i stedet glede de seg over sin tredje strake finale i Afrika-mesterskapet.

De to siste er vunnet – så vil Rosenborgs Anthony Annan og Ghana gjøre det de kan for at det ikke skal bli tre strake for Hassan Shehatas mannskap.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.