*Nettavisen* Sport.

«Skandaledommeren» utestengt for trusler

Foto: (Privat/Sandnesposten)

... men ikke på grunn av situasjonen som gjorde han til en av Norges mest omtalte dommere.

04.05.12 17:09

Torsdag kunne du lese om dommer Nedzad Munjic fra Viking FK som viste ut 36 år gamle Talat Abunima under en femtedivisjonskamp. Spilleren fikk se det røde kortet da han prøvde å forklare at han hadde fått idømt et feilaktig straffespark.

Nå viser det seg at dommerkomiteen i Rogaland Fotballkrets hadde utestengt Munjic fra sitt virke som fotballdommer allerede onsdagen før saken så dagens lys - og det av en helt annen grunn.

- Han truet dommertrioen
- Onsdag kveld hadde vi møte i dommerkomiteen. Der hadde vi oppe en sak mot Nedzad Munjic. Han kom for sent til en juniorkamp han skulle være assistentdommer i på Randaberg. Regelen er at han skal være på plass én time før til disse kampene, men han dukket først opp mellom 10 og 15 minutt før kampstart. Da hadde hoveddommer funnet en erstatter, slik rutinen er. Da Munjic fikk beskjed om at han ikke fikk være assistentdommer fordi han møtte for sent, truet han dommertrioen med både det ene og det andre, forklarer leder i dommerkomiteen, Tore K. Nybø, til Rogalandsavis.no.

Dagen etter kom altså nyheten om Talat Abunima som ble utvist, men den episoden hadde ikke dommerkomiteen fått med seg.

- Vi var ikke klar over denne episoden da vi fattet vår beslutning onsdag kveld, men dommerens uttalelser i etterkant styrker hvert fall ikke hans sak, sier Nybø.

- Håper på å få dømme igjen
Munjic er nå utestengt fra fotballdømming på ubestemt tid.

Da tv2.no spurte Nedzad Munjic om han har fått sparken, svarte han følgende:

- Ingen kommentar, men jeg håper å få dømme i 5. divisjon igjen. Det har hvert fall blitt bra blest rundt 5. divisjon med denne episoden.

- Det mest absurde jeg har opplevd
Torsdag forklarte spillende trener for Sandved, tidligere Viking-spiller Øyvind Svenning, situasjonen som hadde oppstått under kampen:

- Det er det mest absurde jeg har opplevd på en fotballbane. Jeg skulle ta straffen, og gikk opp mot situasjonen. Da kom spissen vår bort til dommeren, fortalte at han snublet i sine egne bein og at det ikke var straffe. Så ble dommeren fryktelig stressa, og fant først fram et gult kort og så et rødt, sier Svenning til Nettavisen.

Dermed endte Abunimas forsøk på å være ærlig og rederlig i stedet i utvisning.

- Jeg spurte ham hva det gule kortet var for, og da sa han at dersom det ikke var straffe så var det filming, og det røde kom fordi spilleren vår satte avgjørelsen hans i tvil, forteller Svenning noe oppgitt.

Les hele saken:- Det mest absurde jeg har opplevd på en fotballbane.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.