RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skandalefinalen

Sist oppdatert:
Didier Drogba ble helten, men ligacupfinalen vil bli husket for helt andre ting enn scoringene.

CHELSEA - ARSENAL 2-1: Tre røde kort, sju gule kort og en bevisstløs kaptein ut på båre. Det var bare noen av ingrediensene i den kampen publikum på Millenium Stadium fikk servert søndag.

Utvisningene kom etter et masseslagsmål på overtid.

Trist avslutning
- Det var underlig. Vi mistet hodet, de mistet hodet. Det ble et masseslagsmål. Jeg vet ikke om dommeren plukket opp de riktige spillerne der ute, sa Arsene Wenger på pressekonferansen etterpå.

Bråket startet med at Kolo Toure gikk til angrep på John Obi Mikel etter en duell. Så braket alle spillerne sammen.

Både Toure og Emmanuel Adebayor i Arsenal fikk marsjordre, og det samme fikk innbytter Mikel i Chelsea.

Det var en trist avslutning på en flott fotballkamp.

- Det var synd. Jeg synes spillerne fortjente å avslutte kampen på en annen måte. Jeg vet at det var emosjonelt, at Arsenal-spillerne var frustrerte over å tape en finale hvor de spilte så bra, og at det er lett å miste besinnelsen, men det var synd, sa Chelseas manager José Mourinho til BBC etter kampslutt.

Lekestue
- Men det var en fantastisk kamp med to helt forskjellige spillestiler, la portugiseren til.

Arsenals unge mannskap holdt lekestue på Chelseas banehalvdel de første ti minuttene og tok fortjent ledelsen gjennom Theo Walcott etter bare 12 minutter.

Arsenal var fullstendig overlegne innledningsvis.

Til tross for at Thierry Henry satt på tribunen. Og til tross for at startelleveren til Arsene Wenger hadde en snittalder på 21,5 år!

Dobbel dose dødelig Drogba
Men etter hvert våknet Chelsea. Eller var det Arsenal som sovnet? Uansett banket Didier Drogba inn 1-1 bare åtte minutter senere.

Ivorianeren viste sin dødelighet igjen mot slutten av andre omgang, da han headet inn sitt 28. mål for sesongen etter et vakkert innlegg fra nederlenderen Arjen Robben.

- Drogba var forskjellen på lagene, oppsummerte Wenger.

Det ble seiersmålet da Chelsea vant sitt andre ligacupmesterskap under José Mourinhos ledelse. Dette er portugiserens fjerde trofé som Chelsea-manager.

Stygg smell for Terry
Men kampen vil bli husket for mer enn Dider Drogba og alle kortene som ble delt ut. Dessverre.

Chelseas kaptein John Terry ble sparket hardt i ansiktet av Abou Diaby etter en corner fra Robben. Smellen kom mens Terry stupte fram og nikket ballen like over mål, samtidig som Diaby forsøkte å klarere med et volleyspark.

Bildene viser at Diaby hadde beinet i hoftehøyde, og det var definitivt ingen bevisst handling fra den tidligere Auxerre-spilleren.

Terry ble liggende bevisstløs på gressmatta i flere minutter, før han ble fraktet av banen iført både nakkestøtte og oksygenmaske. Les mer om den stygge smellen til Terry her!

Stolt Wenger
Arsenals franske manager var stolt av sitt unge mannskap etter finaletapet.

- Jeg er veldig stolt av spillet til mitt lag. Vi burde avgjort kampen i første omgang. I andre omgang følte jeg at det første målet ville avgjøre kampen. Men vi spilte eksepsjonelt bra i dag, sa Wenger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere