Gå til sidens hovedinnhold

Skandalerenn i Vikersund

Norges lengste hopp kom i skyggen av kvinnediskriminering.

Torsdag var det prøvehopping før skiflyvingingen som går av stabelen i Vikersund i helgen. Det ble en hoppkveld av de sjeldne

Først hoppet Børge Blikeng (21) et monsterhopp på 220,5 meter - det lengste hoppet som noen gang er gjort på norsk jord.

- Det er utrolig at jeg gjorde det så bra. 185,5 meter er det lengste jeg har hoppet før, så det er ganske spesielt å hoppe så mye lengre, sier Blikeng til Nettavisen.

Utrivelig slovener
Etter det fantastiske hoppet ble farten satt ned. Men det ble fortsatt hoppet langt av prøvehopperne. Det var den teknisk delegerte fra Slovenia slettes ikke fornøyd med.

Ikke bare tok det glansen fra helgens hoppfest - han la også merke til at det var flere jenter som stå oppført på lista over prøvehopperne. Da satte sloveneren ned foten, og strøk like godt de norske jentene fra startlista.

Og kort tid etterpå var det full stopp på hele prøvehoppingen. Lise Jahr var så forbanna at hun slet med å finne ord da Nettavisen tok kontakt med henne.

- Dette er så utrolig kjedelig. De ga oss to grunner til at rennet ble stoppet. For det første hadde gutta hoppet så langt, og for det andre var det jenter på startlista. Jeg trodde vi var ferdig med dette nå, sier en svært skuffet Jahr til Nettavisen.

Planen er klar
Jahr sto klar til å sette utfor da hun fikk beskjed om at hun ikke fikk lov.

Anette Sagen, verdensmester Lindsey Van og amerikanske Jessica Jerome var også blant jentene som ble nektet å hoppe. De amerikanske jentene hadde betalt ut av egen lomme for å få hoppe i skiflygingsbakken, ifølge Aftenposten.

Nå er det usikkert om det i det hele tatt blir noen prøvehopping på fredag, slik det opprinnelig var planlagt.

Jahr har en klar plan på hva som skal gjøres da.

- Om vi får lov til å hoppe, skal jeg faen meg love deg at vi skal hoppe langt, avslutter Jahr.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken