*Nettavisen* Sport.

Skaper fortsatt «Drillo-sjanser»

Foto: Scanpix

Norge under Åge Hareide har ikke bare klart å gå nye veier, og skaper fortsatt målsjanser på samme måte som under forgjengerne Egil Olsen og Nils Johan Semb.

01.09.04 09:44

Landslagets analytiker, Øyvind Larsen, sier det er for tidlig å trekke noen bastante konklusjoner om det er blitt store endringer måten Norge skaper målsjanser på.

- Vi har vært hvasse på overganger, og skapt mye på det. I den siste kampen skapte vi mye på dødball. Men sånt går i bølger, spesielt sjansene vi får på dødballer. Og innimellom har vi fått noen sjanser på det som Åge kaller frispilling bakfra. Altså på lengre angrep.

Klassisk
- Men vi skaper fortsatt klart mest på de klassiske Drillo-sjansene. Det er norsk fotballs varemerke det. Og sånn sett er det ikke så stor forskjell på det ble prestert før, sier Larsen til TV 2 Nettavisen.

Han vil ikke kommentere eventuelle forskjeller mellom Hareide og Nils Johan Semb og Egil Olsens måte å spille fotball på.

Skaper det samme
Derimot kan Øyvind Larsen si at dagens norske landslag ligger på omtrent det samme nivået i antall skapte sjanser per kamp som de tidligere landslagene.

- Vi ligger omtrent på opp mot ti målsjanser per kamp. Det er omtrent som det var under Nils Johan og Egil. Men man har jo selvsagt ytterpunkter i begge retninger.

HTML EMBED
Ssynes du fortsatt landslaget spiller Drillo-fotball?
Ja, ingen forskjell
Bare små forskjeller
De spiller annerledes nå
Vet ikke

Se resultat
Bra utnyttelse

- Det som har vært bemerkelsesverdig, er at vi har en veldig god utnyttelsesgrad i de kampene vi har hatt i år. Vi scorer på omtrent hver tredje-fjerde sjanse. Og det er det vi var på i de gode periodene med både Egil og Nils, sier Larsen til TV 2 Nettavisen.

Analytikeren var utsendt spion for Åge Hareide og så Italia tape 0-2 for Island på Sagaøya for et par uker siden.

Italia best
- Italia var klart best, men det var en veldig spesiell kamp. Seks prosent av Islands befolkning så kampen – altså 20.000 av Islands befolkning på 280.000 var tilstede. Og da hjemmelaget scoret i det 17. og 19. minutt, så tok det helt av.

- Utover i kampen så var islendingene mest opptatt av å verne om seieren, forteller Larsen og antyder at Italia nok ikke fikk vist hvordan de kommer til spille mot Norge.

- Men de gikk over til 4-4-2 i andre omgang. Det er ingen tvil om at Italia er en veldig hvass nasjon, og det blir veldig spennende å møte dem, sier en optimistisk Øyvind Larsen til TV 2 Nettavisen.

Hva synes du om det norske landslaget?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.