Manchester United er avhengige av å få til et godt resultat ettersom de ligger åtte poeng bak ligaleder Arsenal – United har i tillegg spilt én kamp mer enn Nord-London-laget.

Det kan vise seg å bli vanskeligere enn først antatt, fordi Casemiro fikk sitt femte gule kort for sesongen i onsdagens kamp mot Crystal Palace. Det betyr at han blir nødt til å stå over toppoppgjøret.

Les også: Norsk investor vil overta fotballklubb

Brasilianeren kom til United før årets sesong etter å ha spilt for Real Madrid siden 2013. Her var han blant annet med på å vinne Champions League fem ganger og La Liga tre ganger.

– Uniteds viktigste spiller

Kasper Wikestad, som skal kommentere oppgjøret på Emirates Stadium, er klar på at det var bortimot den verste spilleren som kunne få karantene for United.

– Casemiro har kanskje vært Manchester Uniteds viktigste spiller denne sesongen hvis du ser hva han har gjort. Han har fylt en rolle som man har ventet lenge på hos United. I den rollen han spiller gjør han laget tryggere defensivt også sørger han for at de offensive spillerne får bidratt mer i det offensive spillet, forteller Viaplay-kommentatoren.

Wikestad mener det skal bli vanskelig å erstatte brasilianeren direkte og at rødtrøyene heller blir nødt til å endre på taktikken for å kunne dekke opp for tapet av den tidligere Real Madrid-spilleren.

– Det kan godt hende at han må gjøre noen justeringer, at han har to spillere som skal dekke hans arbeidsområder da. For det blir nok vanskelig å sette inn en direkte erstatter for han. Det er mye mulig at «McFred» kommer inn igjen da, altså McTominay og Fred, sier kommentatoren.

Tallene for Manchester United uten Casemiro fra start er derimot ikke så gledelige å lese for United-fansen. Uten Casemiro har laget tapt tre av sju kamper, mens de kun har tapt én av 12 kamper som han har startet i.

Eneste laget som har slått Arsenal

Tidligere Manchester United-spiller og nåværende ekspert hos Sky Sports, Gary Neville, mener også at det er et massivt tap for United at Casemiro ikke kan spille mot Arsenal.

– At Casemiro fikk gult kort er et stort slag for United, fordi han har vært helt avgjørende for dem, sa Neville til Sky Sports.

Han påpekte derimot at Casemiro heller ikke spilte da lagene møtes på Old Trafford tidligere i sesongen, og da vant United – noe ingen andre lag har klart så langt i Premier League denne sesongen.

– De slo dem uten Casemiro sist. De blir nødt til å spille ekstremt bra, og spesielt forsvare seg bra den første halvtimen når Arsenal kommer til å være elektriske, mente engelskmannen.

Må vinne for å henge med

De røde djevlene fra Manchester har vært i storform den siste tiden og sto med fem strake seire i ligaen før de spilte uavgjort mot Crystal Palace i midtuken etter en sen utligning fra Michael Olise.

Les også: Gazza med Haaland-melding fra scenen i Oslo

Laget fra Nord-London har vært suverene i årets Premier League og leder med fem poeng ned til Manchester City på andreplass. Like bak der igjen følger Manchester United på tredjeplass, tre poeng bak City. Begge Manchester-lagene har som nevnt tidligere spilt én kamp mer enn Arsenal.

Det betyr at det er viktig for United å få med seg et godt resultat hvis de skal henge med i kampen om ligagullet.

Avspark på Emirates Stadium er 17.30.