Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skar føler seg trygg på VM-plass etter ny seier

Sindre Bjørnestad Skar (i midten) vant lørdagens sprintrenn foran Gleb Retivykh (til venstre) og Erik Valnes. Foto: Sebastian Kahnert / AP / NTB scanpix
Sindre Bjørnestad Skar (i midten) vant lørdagens sprintrenn foran Gleb Retivykh (til venstre) og Erik Valnes. Foto: Sebastian Kahnert / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sindre Bjørnestad Skar viste muskler i Tyskland og spurtet inn til seier på lørdagens sprint. Erik Valnes tok en svært overraskende tredjeplass.

Det var Skars første seier i verdenscupen på nesten to år, siden 14. januar 2017. Nordmannen var sterk gjennom hele dagen, og i finalen var han best da det gjaldt. Han viste at formen er i rute før ski-VM i Seefeld i slutten av februar.

– Det var digg med seier. Det er to år siden sist, så jeg følte det var på tide, sier Skar til NTB.

Han fulgte opp sterk innsats i Tour de Ski med seier i Dresden.

– Jeg synes det løsnet litt før jul. Så gikk jeg fem ganske gode skirenn i Tour de Ski. Etter det har jeg tatt det litt pent og kost meg med kortere skiturer. Så stilte jeg til start her med bra overskudd. Det var bare å bestemme seg for å gå fort, forteller vinneren.

Overraskelse på tredjeplass

Gleb Retivykh fra Russland tok 2.-plassen, mens Erik Valnes overrasket stort og ble nummer tre. 22-åringen hadde 22.-plass som sitt beste resultat i verdenscupen fra før, men i Dresden viste han at han har mye på lager.

Valnes herjet i semifinalen, men i finalen ble han hindret tidlig i løpet da to franskmenn gikk i bakken. Likevel gikk han seg sterkt opp og ble nummer tre.

– Det var en kjempedag, rett og slett. Det er ikke så mye mer å si. Veldig artig, sier Valnes, som ikke legger skjul på at uhellet i begynnelsen av finalen tappet ham for krefter.

Federico Pellegrino var favoritt, men italieneren ble disket i kvartfinalen.

Trygg på VM-plass

Flere av verdens beste løpere manglet i tyske Dresden. Blant andre Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og flere russiske kanoner sto over etter å ha slitt seg ut i Tour de Ski.

Det nærmer seg VM, der det blir tøff kamp om plassene på sprintlaget. Rennet i Dresden regnes ikke som et uttaksrenn, men som sprinttrener Arild Monsen påpeker overfor NTB:

– Alle skirenn har betydning. Dette rennet står ikke på listen over rene VM-uttak, men alle skirenn teller. Man bruker skjønn. Det er selvfølgelig bedre å gå fort enn å gå dårlig. Man viser nivå, men jeg står ikke og deler ut VM-billetter i Dresden i dag, det gjør jeg ikke.

Vinner Skar er likevel ganske sikker på at han får sjansen i Seefeld.

– Det er ikke satt opp som et uttaksrenn det vi gikk i dag, men jeg har gått fire gode sprintrenn i skøyting i vinter, og flere de siste tre årene, så jeg føler meg ganske trygg på at jeg får gå, sier han.

Tredjeplasserte Valnes tror derimot mesterskapet kommer litt for fort.

– Jeg tror egentlig ikke jeg får gå der. Det er mange som går fort. Men det er absolutt ikke negativt å få vist seg fram som dette, sier han.

I kvinneklassen ble det nok en gang svenske Stina Nilsson som gikk til topps.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!