Gå til sidens hovedinnhold

Skarpnord i delt ledelse etter hole-in-one og kjemperunde

Marianne Skarpnord spilte en meget god førsterunde i Sveits torsdag. Åtte slag under par, etter blant annet en hole-in-one, gjør at hun er i delt ledelse.

Skarpnord åpnet bra i europatourturneringen og hadde notert seg for fire birdies og ingen bogeyer på de første åtte hullene. Deretter gikk hun hull ni, ti og elleve på par, før det ble en ny birdie på hull 12.

Par på hull 13 og 14 ble etterfulgt av en hole-in-one på det 15. hullet, et par-tre hull. Det var hennes andre hole-in-one denne sesongen. Hun noterte seg for samme bragd i midten av mai.

Det ble nye birdier på hull 16 og 17, før hun avsluttet med en sur bogey. Likevel er -8 torsdagens beste score, der flere av spillerne ikke er ferdig med sine runder.

Skarpnord deler ledelsen med walisiske Chloe Williams. Skarpnord, som er nummer 187 på verdensrankingen, jakter sin sjette europatourtriumf.

Også Madelene Stavnar leverte en sterk åpningrunde i Sveits. Med seks birdier og kun en bogey ligger hun fem slag under par på en delt 9.-plass.

(©NTB)