RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Skatteetaten jakter pokerspillere

Sist oppdatert:
30 norske pokerspillere er mistenkt for skatteunndragelser.

Skatteetaten mener de 30 pokerspillerne skal ha hatt inntekter på mellom én og sju millioner kroner i forskjellige pokerturneringer, og at de har unndratt skatt for 40 millioner kroner, skriver Aftenposten.

Spillerne blir nå etterlignet, og noen kan risikere politianmeldelse.

Alle de 30 pokerspillerne hører hjemme i de tre nordligste fylkene. Men Skattedirektoratet opplyser at resten av landet også kan komme til å bli kontrollert. Skatteetatene ønsker å gå internettspill nærmere etter i sømmene.

- Dette er noe vi ønsker at skatteetaten over hele landet skal bruke ressurser på. Erfaringene fra Nord-Norge er i så måte viktige for det videre arbeidet, opplyser avdelingsdirektør Tone Kaarbø i Skattedirektoratet til Aftenposten.

Advokat Øystein Myre Bremset hos Brækhus Dege Advokatfirma ANS er spesialist på skattlegging av spillgevinster. Han mener det å skattelegge pokerspill er komplisert.

- Hvorvidt skatteetaten har en god sak i dette tilfellet, er umulig å si uten å gå inn i hver enkelt sak. Men skattlegging av pokerspill er et komplisert område. Det er lite praksis på området, og grensen mellom hobby og virksomhet er uklar. Det er neppe nok å vise til gevinster i et enkelt inntektsår for at man skal anses for å drive næring.

- Det går en grense mot at spillet har karakter av å være en hobby, og ikke virksomhet. Vilkårene for at pokerspillet kan betraktes som næringsvirksomhet, er at det objektivt sett må være egnet til å skape overskudd over tid. Sentrale momenter er spillets omfang, den totale gevinsten og hvorvidt pokerspilleren har spillet som eneste inntektskilde, sier Myre Bremset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere