*Nettavisen* Sport.

Skattefrie Dæhlie-klær

Odlo, som selger merkeklærne til Bjørn Dæhlie, taper penger i Norge, men tjener stort i skattegunstige Sveits.

Da Bjørn Dæhlie solgte sine klær gjennom eget firma, gikk virksomheten med overskudd. Etter at merkevaren ble overtatt av Odlo, økte omsetningen, men pluss ble til minus, melder Aftenposten. Selskapet har tapt penger fire år på rad.

Men i Sveits, hvor Odlo har sitt morselskap, ble overskuddet i fjor vel 100 millioner kroner av en omsetning på 750 millioner kroner, ifølge Odd Roar Lofterød, som står bak Odlo. I 1986 ble selskapet flyttet fra Norge til Sveits.

- Odlo Norge må kjøpe til de samme prisene som de andre aktørene i markedet. Vi tjener penger internt på de produktene vi selger i Norge, sier Lofterud, som avviser at det var skattemessige grunner til at selskapet ble flyttet til Sveits.

I tillegg til at Bjørn Dæhlie solgte merkevaren sin til Odlo, har Lasse Kjus eierinteresser i selskapet.

For norske myndigheter er det vanskelig å gripe inn mot flytting av overskudd internt i konserner, hvor inntekter og kostnader kan fordeles ganske fritt. - Du skal være skikkelig talentløs for å bli tatt for dette. Det er umulig å trenge inn i dette for oss, sier førstestatsadvokat Morten Eriksen i Økokrim til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.