Men først, la oss ta et steg tilbake. For det har ikke vært den enkleste veien frem til storspill i OBOS-ligaen for Stovnergutten.

Etter å ha blitt veid og funnet for lett i nettopp Skeids juniorlag som 15-åring, måtte Hickson lete andre plasser.

Først ble det en tur til Gjelleråsen, før han signerte for Lyn. Der imponerte han såpass at han ble plukket opp av Vålerenga. Etter en tid i kongeblått var det nok en gang duket for en retur til Skeid i 2017, der han umiddelbart ble en del av A-troppen. Men, det var ikke først før i 2020 det virkelige gjennombruddet kom for venstrebacken, som også kan figurere mer offensivt i banen på begge kantene.

– Det var litt av reise, gliser sympatiske Hickson.

– Men når jeg først fikk gjennombruddet så var det veldig kult. Man har jobbet ekstremt hardt og lenge for dette, så det var deilig å endelig begynne å høste litt av det man har sådd, slår han fast.

Storspiller

Men selv om Hickson har klart å opparbeide seg en imponerende rekke med klubber på CV-en, er han ikke i tvil om hvilken klubb som har betydd mest for han.

– Det er ikke noe tvil om at Skeid har vært den viktigste klubben i min karriere. Det er en grunn til at jeg har vært her en 5–6 år nå, sier han.

Etter den strålende 2020-sesongen, fortsatt med storspill i 2021, ble han belønnet med ny toårskontrakt på Nordre Åsen.

I 2022 fortsatte storspillet. Og ettersom Hickson er ute av kontrakt etter inneværende sesong, er det liten tvil om at venstrebacken står på listen over potensielle forsterkninger for en rekke klubber med større budsjett enn Skeid.

Men det er hovedpersonen selv særdeles lite lysten på å prate om.

HUSK: Nettavisen sender samtlige kamper fra Obos-ligaen og 75 kamper fra Eliteserien!

Taus om interessen

– Akkurat nå er jeg Skeid-spiller, så jeg vil fokusere på kontrakten jeg har og respektere Skeid, sier Hickson.

– Har du hørt noe fra noen andre klubber?

– Det vil jeg ikke kommentere.

– Gard (Holme) sa ja?

– Jeg vet ingenting, jeg har ingenting å si.

– Er det en agent som holder i det?

– Ja, agenten min tar seg av det. Men jeg er Skeid-spiller og respekterer drakta.

– Men har du lyst til å prøve deg på et høyere nivå – for eksempel Eliteserien?

– Hvis muligheten byr seg, så er jeg klar, selvfølgelig. Man har jobbet hardt for det her, så man skal ikke se bort ifra det.

– Hva hvis favorittlaget ditt spør om du vil komme – hva er favorittlaget?

– Stovner, smiler han.

Bekrefter interesse

Heldigvis for denne saken er Skeid-trener Gard Holme hakket mer snakkesalig.

– David har utviklet seg veldig bra. Han er en veldig disiplinert og bra spiller, med masse x-faktor i angrep. I tillegg har han blitt en veldig solid og god forsvarsspiller. Rett og slett en ordentlig toveisback som godt kan spille på enda høyere nivå, analyserer han.

Og bekrefter at det har vært interesse rundt Skeid-spilleren.

– Ja, det har det vært. Men vi får se. Vi er veldig glad for å ha han her, smiler Holme.

– Blomstret

Amund Lutnæs er fotballkommentator for TV2 og følger Obos-ligaen tett. Han har i likhet med de fleste latt seg imponere over Hickson de siste sesongene.

– Han har hatt en fin utvikling i Skeid de siste årene, og utviklet seg til en Oslo-attraksjon på kanten og backen til Torshov-klubben. Han er nok et bevis på at det er veldig mange gode spillere i Oslo-fotballen som ikke blir lagt merke til nasjonalt, men etter opprykket (i 2021) har han fått blomstre, bedømmer Lutnæs.

Han tror Hickson står på blokka til en rekke klubber – men råder hovedpersonen selv til å tenke seg nøye gjennom før en eventuell overgang.

– Han er en spiller som jeg vil tro alle de andre klubbene har lagt merke til, men han er i en alder der videresalgsverdien synker for hver dag. Jeg tror Hickson er der hvor han trives aller best, og det er i Skeid. Der kan David Hickson få være David Hickson, slår Lutnæs fast.