ARENDAL – SKEID 1–2 (1-8 sammenlagt):

I det første oppgjøret utklasset Skeid gjestene fra Arendal med hele 6-0, noe som gjorde at det meste av spenningen forsvant før returoppgjøret i Agder.

Arendal gikk målløse til pause og klarte aldri å skape spenning mot et solid Skeid-lag.

Det tok lang tid før det første målet omsider kom under lørdagens kamp. Erik Nordengen satte ballen i nærmeste hjørne etter en drøy times spill og sørget for 1–0 til gjestene.

79 min inn i kampen kom omsider den første scoringen for hjemmelaget. Mathias Johansen sto for 1-1-scoringen, som ble en fattig trøst for Arendal.

Til tross for at seieren for lengst var sikret, nøyde ikke Skeid seg med uavgjort i oppgjøret. Knappe ti minutter før kampslutt satte Skeid kronen på verket og headet inn 2-1-målet. Det var det Johnny Buduson som sto for.

Dermed endte det 2–1 til Skeid under lørdagens kamp og hele 8–1 totalt sett. Skeid beholder altså plassen i førstedivisjon.

På overtid sang de tilreisende supporterne «Obos-ligaen 2023». Tydelig fornøyde med at det blir nest øverste nivå også neste sesong.

Les også: Skeid rundspilte Arendal i Obos-kvaliken

Hødd og Moss har rykket opp

Arendal kjempet med Moss Fotballklubb om direkte opprykk til Obos-ligaen helt til siste runde. Til tross for at Arendal vant begge oppgjørene mot Moss, så gjorde mossingene jobben og vant avdelingen på målforskjell.

I kvalifiseringen til Obos-ligaen vant Arendal mot Ull/Kisa over to kamper, men Skeid ble for tøffe i den siste og avgjørende playoffen.

Johnny Buduson og Maxwell Effiom scoret to mål hver i det første oppgjøret, mens Kristoffer Hoven og Jakob Napoleon Romsaas noterte seg for et mål hver.

I den andre avdelingen var det Hødd som vant og sikret direkte opprykk til det nest øverste nivået i norsk fotball.

Vi fulgte kampen mellom Arendal og Skeid live: