Gå til sidens hovedinnhold

Skeid: Forbundets kroneksempel

Norges Fotballforbund brukte Skeid som eksempel da Serbias sportsminister ville lære mer om den norske idrettsmodellen.

NORDRE ÅSEN: Hovedleder Erik Hansen klarte på få dager å forberede et foredrag for de mange idrettstoppene som møtte opp på Skeids klubbhus på Nordre Åsen forrige torsdag.

Fra Norges Fotballforbund stilte både president Sondre Kåfjord og generalsekretær Karen Espelund. Serbias sportsminister Snezana Samardzic Markovic hadde i tillegg med seg en stor gruppe til møtet, deriblant generalsekreætren i fotballforbundet.

Det er morsomt for oss å bli brukt til dette, understreker Erik Hansen.
Hovedlederen i klubben holdt seg til fotballbiten i sitt foredrag, der han blant annet fortalte om drift, rekruttering og frivillighet.

Vi har vel generelt vært flinke til å få inn folk i diverse verv. Jenter er også noe vi har hatt fokus på å få med flere av, og nå har vi 300 jenter. På guttesiden er det 1 000 spillere, forklarer Hansen.

Ros til Skeid

Generalsekretær i NFF, Karen Espelund, forteller til Østkantavisa at det på ingen måte var tilfeldig at Skeid ble valgt som eksempelklubb.

Skeid er en foregangsklubb når det gjelder breddefotball. De er gode både når det gjelder det flerkulturelle og rekruttering, sier Espelund.

Inspirert

Snezana Samardzic Markovic synes hun fikk mye ut av turen til klubbhuset til Skeid.

Veldig inspirerende å være her. Det er godt å se det finnes noe slikt, sier Serbias sportsminister til Østkantavisa.

Samardzic Markovic er misunnelig på hvordan den norske idrettsmodellen er, og turen til fotballforbundet i forrige uke var ikke hennes første til Norge i idrettssammenheng.

Vi ser at vi har mye å forbedre oss på. Blant annet når det gjelder frivillighet har vi en lang vei å gå. Før var folk villige til å stille opp, men etter den politiske uroen i landet ble situasjonen en annen, sier Snezana Samardzic Markovic som også ble inspirert av de mange ballbingene i Norge.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen