Gå til sidens hovedinnhold

Skeid har Thoresen på laget

Skeid har engasjert Hallvar Thoresen for å utvikle en rød tråd i treningsarbeidet.

NORDRE ÅSEN: Et 20-talls Skeid-jenter mellom 12 og 14 år hadde selveste Hallvar Thoresen som trener sist søndag.Den tidligere landslagskapteinen, med 50 kamper for Norge, var et populært innslag på Nordre Åsen.

Hensikten var å instruere jentene i de nye øvelsene som skal tas i bruk av alle Skeid-lag, både jenter og gutter, helt fra fem-årsalder og frem til junioralder. Treningsopplegget er ikke noe som skal komme bare de beste til gode, men alle.

Fint jentetilbud

Skeid har et godt fotballtilbud til jenter.

Tidligere A-lagsspiller, spillerutvikler og trenerkoordinator i jenteavdelingen, Guro Hauen Aks, synes det er flott at Thoresen stilte opp på jentetreningen.

– Jeg tror dette ble en morsom og lærerik treningsøkt for jentene. Øvelsene er fine. Jeg tror de vil bidra til at flere får raskere fremgang og dermed økt motivasjon. Dette er fortsatt ganske nytt. Alle lagene har ikke tatt i bruk øvelsene like mye ennå. Derfor har nok både trenere og spillere stor nytte og glede av å se læremesteren i aksjon, sier hun.

Stort frafall

Aks legger ikke skjul på at Skeid som mange andre lag sliter med litt for stort frafall på jentesiden, spesielt fra ungdomsskolealder.

– I Skeid har vi forsøkt å løse dette på best mulig måte og til beste for spillerne. Alle lagene i jenteavdelingen har nå en av de obligatoriske treningene sammen, slik at vi kan sette sammen ulike treningsgrupper på tvers av lagene.

I 11er-serien vil vi i år stille med to lag i ulike divisjoner i 14-årsklassen, ett lag i 16-årsklassen og to lag i ulike divisjoner i dameklassen, og vi er bevisste på at de beste spillerne på de aldersbestemte lagene skal få hospitere oppover. Med dette og det nye Thoresen-opplegget samt et tilbud om Coerver-trening (teknikktrening), som mange er med på, føler jeg at vi i Skeid nå er i ferd med å utvikle et meget godt fotballtilbud også på jentesiden.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka