SKEID - ARENDAL 6-0:

Toppscorer Johnny Buduson scoret to mål for Skeid i første omgang, før hjemmelaget fullførte ydmykelsen med herlig angrepsspill i andre omgang.

Skeid ga seg ikke før måltavla til slutt viste 6-0, og Oslo-klubben har dermed sikret seg et fantastisk utgangspunkt før den avgjørende returkampen i Arendal på lørdag.

Det fineste målet i onsdagens Obosliga-kvalifisering var det muligens 18 år gamle Jakob Napoleon Romsaas som sto for. Stortalentet ble nydelig chippet gjennom av Bendik Rise, før Romsaas kjørte karusell med en Arendal-forsvarer og satte ballen i mål.

– Storklubber, her er det bare å følge med! Det er bare å notere nummer 22 på Skeid på blokka, utbrøt Discovery-kommentator Amund Lutnæs etter scoringen.

Se scoringen her:

Romsaas scoret sju mål i Obosligaen denne sesongen, og Skeid-trener Gard Holme har bekreftet ovenfor Nettavisen tidligere i år har det er stor interesse for 18-åringen.

– Det er hele tiden klubber som vil sjekke ut han, sa han til Nettavisen i juli, og bekreftet at det handlet om både norske og utenlandske klubber.

Buduson i scoringshumør

Skeid og Arendal spilte altså første kamp i kvalifiseringen hvor en Obosliga-plass er i potten. Skeid havnet tredje sist i Obosligaen og må kjempe for videre eksistent i ligaen, mens Arendal ble nummer to i sin avdeling i PostNord-ligaen.

De ble klare for opprykkskvaliken mot Skeid etter å ha slått Ullensaker/Kisa over to oppgjør i forrige uke. De ble også nummer to i sin avdeling i PostNord-ligaen.

Men det ble ingen drømmestart for laget som jakter opprykk til Obos-ligaen. For allerede i det 4. minutt sendte Buduson Skeid opp i ledelsen.

Kristoffer Hoven spilte ballen på tvers inn til en stormende Buduson i boksen. Fra én meter satte han ballen enkelt i mål.

Resten av omgangen var relativt jevnspilt, men det var Skeid som kom til de største sjansene. Og to minutter før pause satte Buduson inn sin andre scoring.

Arendal rotet det til etter en offensiv dødball, og plutselig hadde Buduson en hel banehalvdel å løpe på. Alene med keeper trillet han ballen trygt i mål.

Rundspilte Arendal

Selv om det var Arendal som måtte jakte scoring i andre omgang, var det hjemmelaget som kom ut i hundre. Etter massivt trøkk mot Arendal-målet klarte til slutt Hoven å skli ballen i mål.

To minutter senere lå ballen i mål igjen, denne gangen etter herlig spill av Skeid.

Bendik Rise chippet ballen nydelig gjennom til Jakob Napoleon Romsaas. Skeids stjerneskudd kjørte karusell med en Arendal-forsvarer før han trillet ballen kaldt i nota.

Skeid fortsatte å kjøre på, og i det 67. minutt kom 5-0. Hjemmelaget kom seg fri på høyresiden og Sulayman Bojang slo inn foran mål. På bakre hadde Maxwell Effiom løpt seg fri, og han satte enkelt ballen i mål.

I det 80. minutt kom Skeids sjette scoring for dagen. Etter en nydelig pasning av Rise i forkant kunne Effiom etter hvert sette ballen i mål fra kloss hold.

– Det er rett og slett et Skeid-lag «on fire» i andre omgang, konkluderte kommentator Lutnæs.

6-0 ble også sluttresultatet, og Skeid har som godt sikret plassen i Obos-ligaen neste sesong. Men det skal fortsatt spilles returkamp på lørdag, og store sensasjoner har skjedd i kvaliker før.

Kampen starter klokken 14.00 og sendes på Direktesport og Nettavisen.