SKEID - BRYNE 2-0:

NORDRE ÅSEN (Nettavisen): Det var to lag som kom fra hver sin cup-exit som møttes til dyst på Nordre Åsen i strålende solskinn. Skeid gikk på et forsmedelig 3-0-tap mot Bærum, samtidig som Bryne røk på et like forsmedelig 3-1-tap mot Vard Haugesund.

– Vi var ikke veldig stolt av den prestasjonen der, så det var viktig å reise oss i dag, sier Skeid-trener Gard Holme.

Også i serien har de to lagene hatt, som ventet, tøffe åpninger på sesongen. Skeid sto før dagens oppgjør uten hjemmeseier, samtidig som Bryne sto uten borteseier. Det var med andre ord gode muligheter for å bryte barrierer. Skeid var plassert under streken med 7 poeng på de første 10 kampene, men kom fra en sterk 2-2-prestasjon borte mot Kristiansund – hvor seieren faktisk glapp på slutten av kampen.

Bryne kom på sin side fra et jevnt 0-1-tap mot KFUM og befant seg på 13. plass med 10 poeng på 10 kamper.

Se høydepunktene fra kampen under:

I ledelsen etter 40 sekunder

Hjemmelaget Skeid gikk ut i 100 og sjokkerte Bryne i kampens første spilleminutt. David Hickson kom seg fint frem på venstresiden og fikk lagt inn motsatt. Der plukket Kristoffer Hoven opp ballen og la et hard og lavt innlegg inn i boksen. Der ventet måltyven Johnny Per Buduson og styrte inn 1–0 etter 40 sekunder. En drømmestart for vertene fra Torshov.

Doblet ledelsen

Etter scoringen fortsatte Skeid å være det spillemessig førende laget. Hjemmelaget var også farlig frempå ved et par anledninger, men begge mulighetene ble avblåst for offside. Men etter 33 minutter stemte det meste.

Hickson forserte Axel Kryger på sin venstreside og fikk lagt inn. Der ventet pannebrasken til Hoven, som på første forsøk headet i tverrliggeren. Skeid-angriperen reagerte raskest og var kjapt frempå egen retur med hodet og fikk dyttet inn 2–0 fra kort hold. En flott scoring, og flott forarbeid av Hickson.

– Han gir en parkeringsbot til backen, sa kommentator Robin Berntsen.

HUSK: Nettavisen sender samtlige kamper fra Obos-ligaen og 75 kamper fra Eliteserien!

Flere muligheter

Skeid fortsatte å kjøre kampen. Marcus Melchior testet venstrebenet fra like utenfor 16-meteren, men forsøket gikk like over. Senere ble Buduson spilt vakkert gjennom, men 1-0-målscoreren ble vinket av for en hårfin offside. Men flere mål ble det ikke, og lagene gikk i garderoben på en fortjent 2-0-ledelse til vertene.

– I 1. omgang er vi meget gode. Hadde vi fått en 3-0-ledelse hadde det stått til terningkast 6, men alt i alt er vi veldig fornøyde. Den er bunnsolid, vurderer Skeid-trener Holme etter kampslutt

Se spillerbørsen ved å trykke på «lagoppstilling» i vinduet under:

– En dritbra førsteomgang

Midtbanegeneral Torje Naustdal (23) er enig med hovedtrener Holmes vurderinger.

– Vi spiller en dritbra førsteomgang. Vi er rolige, truer bakrom og gjør det vi skal, sier han.

Annullert scoring

Skeid gikk rett i strupen også i 2. omgang, og Buduson fant nok en gang nettmaskene i åpningsminuttet til en omgang. Denne gang ble scoringen dog annullert for offside.

På motsatt side måtte også Vidtun Nilsen i aksjon for første gang i kampen. Bryne var farlig frempå med et par skudd, men sisteskansen hadde grei kontroll og fikk vippet begge forsøkene over til corner.

Etter drøye timen måtte Skeid sisteskanse i aksjon etter at et skudd skiftet retning, men nok en gang var Vidtun Nilsen med på notene.

– Vidtun Nilsen er egentlig med oss til sommeren, men vi håper at vi får beholde han ut sesongen, sier Holme om sisteskansen som er på lån fra Sarpsborg 08.

Årets første

Men til tross for noen forsøk på langskudd, slet gjestene fra Bryne med å skape de altfor store sjansene. Skeid lå godt og organisert, og bød på få muligheter.

Nærmest var Sigurd Grønli, som brant til på et skudd fra like utenfor 16-meteren. Grønli traff godt, men Vidtun Nilsen lå som en panter nede ved stolpen og holdt attpåtil avslutningen i fast grep. En flott prestasjon.

Dermed ebbet oppgjøret på Nordre Åsen ut i en svært viktig 2-0-seier for hjemmelaget – årets første trepoenger på eget gress.

– Ikke hjemmebaneproblem

– Deilig å slippe spørsmål om dere har et hjemmebaneproblem?

– Jeg opplever ikke at vi har hatt et hjemmebaneproblem. Jeg synes vi har prestert ganske bra på hjemmebane, men at vi har fått litt dårlig uttelling. Samtidig er vi et lag på nedre halvdel, og da vil motstanderen ofte vinne mot oss. Men jeg synes vi er bedre på hjemmebane i år enn i fjor, analyserer Holme.

I 2. omgang synes Holme kanskje laget blir spilt litt for lavt.

– Vi blir nok i overkant kontrollerende, men samtidig har det litt med de tidligere resultatene å gjøre. Det blir veldig viktig for oss å holde tett, og da er det deilig at vi klarer å gjøre det. Jeg synes vi forsvarer oss ganske bra, og mulighetene de kommer til er stort sett langskudd eller avslutninger med flere mann mellom ball og vårt mål, slår han fast.

– Noe vi må finne ut av

Også Naustdal mener laget har noe å gå på når de legger seg lavt.

– Det er noe vi må finne ut av. Når vi holder press på motstanderen og tør har vi ikke møtt et lag i ligaen som skaper noe særlig på oss, men ofte blir vi litt for baktunge når vi skal ri i land et resultat. I dag legger vi om til tre bak som hjelper oss noe, men vi har fortsatt en del å gå på, sier Naustdal.

Men han var åpenbart lettet over å endelig ha sikret tre poeng på hjemmebane.

– Det var sykt deilig. Det er fortjent. Vi har stått i dritten, og det føles litt forløsende at vi endelig klarer å ta tre poeng i dag, konkluderer han.

– Min beste kamp

Han var også fornøyd med egen innsats.

– I dag føler jeg at jeg klarer å være aggressiv nok i min rolle på midtbanen, og det er noe jeg har forsøkt å jobbe med det siste halvåret. I dag løser jeg det nok på den beste måten siden jeg kom hit, så dette er nok min beste kamp i Skeid-drakta, smiler midtbanetalentet.