Gå til sidens hovedinnhold

SKEIDOKSENE: «Det går et tog til Drammen»

Det har lugget litt nå. Intet uvanlig med det. Hittil i år har vi jo blitt litt bortskjemte til Skeid-supportere å være. Vi knuste Tromsøs andresortering med 6-0 uten å gi bånn pinne og Senja FKs spillere skal visstnok ha sagt til våre gutter etter kampen der nord at de ikke har møtt et bedre lag enn Skeid på svært lenge.

Joda, vi har hatt grunn til å smile i det siste, men mot Kjelsås lugget det. Det gjør det alltid.

I alle de årene jeg har fulgt Skeid, kan jeg ikke huske en eneste lett match mot Kjelsås. De hadde jo også sin nyervervede cupselvtillit å flyte på etter en forventet seier over Vålerengen, men mot oss ble det bare uavgjort. Så skal vi jo også huske på at de denne gangen møtte et bedre lag.

I tillegg fikk vi drittvær på hjemmekamp igjen. Det gjør ikke saken bedre at gressteppet på Bislett er en uklippet potetåker som gjør det vanskelig å føre ball. Det er anstrengende å se fotball når det stadig oppstår "artige" situasjoner takket være været. Det virker som det hviler en forbannelse over oppgjørene mot Kjelsås.

Vi får ta dem på bortebane. Da kjører vi trikk fra Torshov til platået. Da opphever vi forbannelsen, gjør vi ikke?

Nok om Kjelsås og mer om Drammen. Dit går det ikke trikk, men det går tog. For etthundreognitti grunker kan du reise tur-retur Drammen lørdag 4. juni. En samlet flokk av okser og andre Skeid-venner hopper på 13.19-avgangen fra Nationaltheateret og ankommer Drammen før klokka to.

Da er det drøyt to timer til kamp på gamle Marienlyst hvor Strømsgodsets til nå svært effektive reserver venter oss. Og hva gjør man i Drammens gode by i drøyt to ledige timer?

Jo, man roper noen heftige sa-sa-sa i Drammens offentlige rom og forfrisker seg med varer fra Aass Bryggeri og nyter sola. Jeg tror Drammens vannhull serverer oss med et smil.

Ja, for det blir sol når Skeid spiller denne sesongen, også i Drammen mot Strømsgodsets boblere lørdag 4.juni kl. 1600. Og husk at det går et tog.

Storoksen

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen