Men først må vi skru tiden litt tilbake. Etter å ha spilt noen få kamper for det lokale laget Tistedalen i Halden, fikk unggutten tilbud om kontrakt i junioravdelingen i Sarpsborg mot slutten av 2018-sesongen.

– Det var en bratt kurve, smiler Vidtun Nilsen når han tenker tilbake på tiden rundt overgangen.

Korona stoppet kampene

I 2019-sesongen ble det spilletid på juniorlaget og Sarpsborg 2, før koronapandemien ramlet over landet og verden for øvrig. Pandemien gjorde det slik at unggutten nærmest fikk null kamptrening før midtveis i 2021-sesongen, da han igjen var tilbake mellom stengene for Sarpsborg 2.

Slik fortsatte hverdagen frem til mai 2022. Plutselig ble Sarpsborg 08-keeper Anders Kristiansen skadet, og nestemann i køen var unggutten fra Halden.

– Det første jeg tenkte var «yes!». Endelig skulle jeg få sjansen jeg hadde ventet på. Og i starten gikk det bra, beskriver Vidtun Nilsen.

HUSK: Nettavisen sender samtlige kamper fra Obos-ligaen og 75 kamper fra Eliteserien!

Tung periode

Skaden til Kristiansen holdt Sarpsborgs sisteskanse ute en god stund. I 10 seriekamper på rad var det Vidtun Nilsen som sto bakerst i et Sarpsborg som på den tiden slet i motbakke. Og unggutten fikk også kritikk, etter varierende prestasjoner med noen småtabber.

– Jeg synes ikke jeg gjorde det like bra som jeg kunne. Det har nok mye med erfaring å gjøre, og den erfaringen fikk jeg. De elleve kampene kan være gull verdt, sier han.

– Fått dårlig betalt

Etter at Kristiansen returnerte fra sin skade, var det rett tilbake på benken for Vidtun Nilsen. Der ble han sittende. På jakt etter spilletid ble Sarpsborg 08 og Skeid enige om en låneavtale for den talentfulle burvokteren ut sesongen. På Nordre Åsen etablerte han seg raskt som et førstevalg.

– Jeg trives veldig godt. Jeg får mye kamptid, noe jeg fikk lite av i Sarpsborg. Det er veldig deilig å få spille fotball igjen, smiler haldenseren.

Han har også troen på at laget vil løfte seg. I skrivende stund ligger laget fra Torshov på nest-sisteplass i Obos-ligaen med syv poeng på ti kamper.

– Vi spiller bra fotball, og jeg synes vi har fått dårlig betalt. Vi har hatt noen fryktelige kamper, som mot Kongsvinger, men generelt sett har vi fått for dårlig betalt, konkluderer han.

Fortsatt ambisjoner

Til tross for at han har tatt steget ned én divisjon, har sisteskansen på ingen måte gitt opp håpet om en god karriere innen fotballen.

– Akkurat nå tenker jeg ikke så mye på Sarpsborg, selv om vi har en god dialog. Jeg håper å gjøre det bra i Skeid, så får vi se om det er noen større klubber som vil satse på meg og gi meg spilletid etter sesongen. Det er litt opp til Sarpsborg om de vil satse på meg eller ikke. Jeg er åpen for alt, sier Vidtun Nilsen og legger til:

– Jeg fikk det rett og slett ikke til på første forsøk. Jeg får håpe på at jeg får det til på andre forsøk.

Søndag venter Bryne for Skeid i en ekstremt viktig kamp mot laget som ligger tre poeng foran på tabellen. Oppgjøret ser du naturligvis hos Nettavisen fra 15:00!