Skellefteå setter kronen på verket

Foto: Wikipedia Commons

Det går mot seier i grunnserien og vi tror på suksess mot Färjestad.

26.02.13 14:13

Sportspills meny tirsdag
V4 Eskilstuna: En vinner fra Walmann?
Lunsjtrav Bjerke: Hop´n i lunsjen?

V65 Momarken: Goop regjerer på Mysen
Oddstips 1: Skellefteå vinner grunnserien
Oddstips 2: Yeovil Town overrasker

Objekter fra VM på ski innleder dagen på langoddsen, før finsk ishockey tar over klokken 17.30. Senere får vi også ishockey fra Elitserien og NHL.

Fra fotballens verden er det en del cup, både tyskerne, franskmennene og enkelte engelskmenn bruker midtuken til annet enn ligafotball, mens vi finner midtukerunder fra italiensk Serie B, en kamp fra Serie A også, skotsk fotball og engelsk Championship, League One, League Two og Conference. Kvelden rundes av med et El Clasico, returoppgjøret i Copa del Rey mellom Barcelona og Real Madrid.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
20. Timrå - Frölunda H 2,35

Elitserien. Timrå ligger nest sist når fire runder gjenstår. Desperat kjemping for å unngå nedrykkskvalik har gitt tre seire på de fem siste runde, i nettopp de riktige matchene mot lagene rundt dem på tabellen. Brynäs ble slått borte, på straffer, Rögle ble slått 4-0 borte og forrige runde vant man borte igjen, 2-1 mot Växjö på plassen over. Per i dag er det fem poeng opp til nevnte Växjö, som fullstendig har mistet formen, så det ser absolutt mulig ut for Timrå å komme opp på trygg grunn. Frölunda sikret sluttspillplass forrige runde og dermed er jobben gjort. De blir etter all sannsynlighet nummer 6 eller 7, forskjellen er ikke veldig stor, de får uansett tøff motstand i sluttspillet og ingen fordel av hjemmekamp i en eventuell siste, avgjørende match. Under disse forutsetningene er det helt klart at vi må sette en innsats på hjemmeseier til 2,35.

75. Braintree Town FC - Luton Town H 2,50
Conference, eller Blue Square Premier som ligaen kalles, på samme måte som norsk 2. divisjon kalles Oddsen-Ligaen. Braintree er ikke blant de sterkeste lagene, men de er i ferd med å sikre plassen på femte nivå og de tok en flott 2-0 hjemmeseier mot topplaget Grimsby forrige runde. 3-0-2 siste fem og 16. plass på tabellen. Luton skal rykke opp hver eneste sesong, men det har ikke skjedd ennå, de feiler til tross for store ambisjoner og relativt store budsjetter. Med 0-3-3 på de seks siste har de definitivt meldt seg ut av kampen om opprykk, og når de tapte 2-3 hjemme for dagens motstander i oktober begynner det å bli vanskelig å se hvorfor de er favoritter her. Hjemmeseier til 2,50 er derimot spennende.

Dagens avslag
35. Leicester City - Blackburn Rovers H 1,55

Championship. Leicester tapte for Charlton og Peterborough før de spilte 0-0 borte mot Blackpool forrige runde. Formen er alt annet enn tillitsvekkende, og selv om de er blant de sterkeste hjemmelagene alt i alt, er vi ikke med på 1,55 for hjemmeseier i kveld. Ingen har tapt færre bortekamper enn Blackburn, og de kan godt få med seg poeng fra Leicester også.

Dagens spill
Vi starter med et spill fra svenske Elitserien, der det er fire runder igjen før sluttspillplassene fordeles. Vi må også ha med oss en engelsk dobbel, det er fine muligheter i League One i kveld.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

15. Skellefteå AIK - Färjestads BK
Elitserien. Skellefteå gikk mot tap i derbyet mot Luleå forrige runde, men utlignet til 3-3 når syv sekunder gjensto og vant deretter på straffer. Med 105 poeng og fire runder igjen, går det mot 1. plass i grunnserien. Dagens motstander og HV 71 har begge 97 poeng, så Skellefteå er ikke helt trygge, men klarer de tre poeng i kveld er veldig mye gjort. Dersom de tar førsteplassen er Brynäs sannsynligvis første motstander i sluttspillet. Formen er meget god og Skellefteå er beste hjemmelag med 19-2-5 etter tre perioder i Kraft Arena.

Adam Pettersson er suspendert i denne og to til. Ellers var kapteinen Jimmie Ericsson, Fredrik Lindgren og Oscar Sundqvist ute sist og de to førstnevnte meldes ute igjen. Erik Forssell har vært ute lenge og er ute igjen.

Färjestad må nok vinne denne vriene bortekampen dersom de skal ha noen sjanse på 1. plass i grunnserien. De slo MODO 3-0 hjemme sist, mens det ble tap på straffer borte mot AIK før det. Ellers er formen god. Färjestads har 10-7-7 etter tre perioder på sine bortekamper.

Sanny Lindström og Oscar Klefbom har vært ute en stund og er ute igjen. Mikael Johansson var ute sist og kan være det igjen.

Skellefteå har knepet seire mot Färjestad fire av fire ganger denne sesongen, og i dag kan de gjøre ydmykelsen total. Skellefteå har vunnet 2-1 og 5-4 her hjemme, mens de har vunnet 2-1 i spilleforlengelse og 1-0 borte.

Hjemmelaget sitter i førersetet her, mener vi. De var gode borte mot Luleå sist og klarer seg trolig fint med ett eller to poeng i dag, men vi tror de vinner. Mens bortelaget, som vet at de må vinne, trolig ofrer mer og mer fremover, kan Skellefteå kontre dette inn. Elitseriens beste hjemmelag hater å tape foran sine egne og de har 9-1 mot Brynäs og 5-2 mot AIK i de to siste her, de scorer for moro skyld og dette skal bli en ny fest. 1,90 for hjemmeseieren brukes i en dobbel.

16. AIK IF - Växjö Lakers HC
Elitserien. AIK har fem poeng opp til Brynäs på den siste ledige sluttspillplassen når fire runder gjenstår. Dermed må AIK vinne i dag for å legge skikkelig press på Brynäs, som har en meget vrien bortekamp mot sterke HV 71 i kveld. Hvis det finnes noen som helst dramaturgi i Elitserien, vinner AIK mens Brynäs taper i kveld. AIK klarte ikke vinne de vriene bortekampene mot Skellefteå og Frölunda nylig, men hjemme i hovedstaden har de vært gode. 3-2 på straffer mot topplaget Färjestad sist var sterkt, og den fjerde strake hjemmeseieren deres. 9-6-10 hjemme totalt, etter tre perioder.

Christopher Aspeqvist, Edgars Klavins, David Lillieström og Niklas Lundström er trolig ute hos hjemmelaget, igjen.

Växjö er i praksis sjanseløse på den siste sluttspillplassen, med 11 poeng å hente inn på Brynäs på fire runder. Nå handler det mye mer om å holde Timrå bak seg for å slippe den slitsomme nedrykkskvaliken. Det er fem poeng ned til Timrå før kveldens runde, så man er ikke trygge. Formen har sviktet på et ubeleilig tidspunkt, de fire siste matchene er tapt. Växjö er seriens tredje svakeste bortelag med 5-8-12 på tur etter tre perioder. Vi tror muligens ikke de sikrer 10. plassen før i siste runde, hjemme mot mer eller mindre ferdigspilte Frölunda. I dag blir det tøft.

Johan Andersson er tilbake etter sykdom. David Åslin er ny på skadelisten, og han vurderes fra dag til dag. Trolig spiller han ikke her. Björn Karlsson var ute sist, men kan være tilbake her.

Hjemmelaget har stor motivasjon og de har begynt å vinne hjemmekampene sine. De ser at det er mulig og de skal vinne denne også. 1,75 for hjemmeseieren er fint og gir os en hockey-dobbel til 3,33. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

15. Skellefteå AIK - Färjestads BK 1,90 3,70 2,65
16. AIK IF - Vaxjo Lakers HC 1,75 3,75 2,95

Total odds 3,33

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.