Gå til sidens hovedinnhold

Skeptikerne kan slappe helt av

Landslagstrener Morten Aa Djupvik er helt trygg på at Petter Northug tar gull i VM.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Det er mange som har ment mye om Petter Northug allerede denne vinteren.

Så sent som i desember gikk spekulasjonene høyt om hvorvidt den norske skikongen hadde gått på en karrieretruende treningssmell før VM på hjemmebane i Holmenkollen.

Etter at Petter Northug avsluttet Tour de Ski med to fenomenale etapper, og tok en ny andreplass sammenlagt, har landslagstrener Morten Aa Djupvik et tydelig budskap.

- Vi har jo avblåst den krisen for lenge siden. Men det er godt å få bekreftelser, ikke minst for Petter selv. Nå kan alle skeptikerne slappe helt av, sier han til Nettavisen.

Nesten gullgaranti
- Kan du garantere at Northug tar gull i VM?

- Ja, jeg kan nesten det. Garantere er et veldig sterkt ord, men ut fra det jeg ser av Petter nå og de erfaringene vi har fra tidligere sesonger, så føler jeg meg veldig trygg på at han er i toppform under VM. Og da vet vi hva han er kapabel til.

Morten Aa Djupvik har fulgt årets Tour de Ski hjemmefra, ettersom han og kona venter sitt første barn. Han har hatt daglig kontakt med Petter Northug, og er veldig fornøyd med utviklingen eleven har hatt.

- Ikke i verdensklasse
- Han har vært veldig på oppadgående gjennom hele touren. Og løpet han gikk lørdag, er noe av det største jeg har sett. Han var veldig offensiv da jeg snakket med ham kvelden før, men at han skulle ta 90 bonussekunder var helt rått, fastslår Djupvik.

Treneren erkjenner samtidig at ikke alt har vært like bra.

- Petter er i god form, men han har hatt litt utur og også vært litt udyktig. For eksempel har han gjort noen taktiske valg som ikke har vært i verdensklasse.

- Kort oppsummert har han prestert veldig bra, men ikke topp. Skal man vinne Tour de Ski, må man prestere på toppnivå hele veien, sier Djupvik.

Hatten av for Cologna
Samtidig som han roser sin egen løper, er han også full av beundring for sammenlagtvinner Dario Cologna. Han nøler ikke med å utpeke sveitseren som Petter Northugs tøffeste VM-motstander.

- Jeg tror mye kommer til å dreie seg om Petter og Dario i Holmenkollen. Det blir tette dueller. Jeg tar av meg hatten for det Dario gjorde i Tour de Ski. Han var vanvittig sterk og bunnsolid hele veien.

- Det er tydelig at han har et mye bedre treningsgrunnlag denne sesongen enn i fjor, sier Morten Aa Djupvik.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken