RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søker om norsk OL-plass i tennis

Foto: Thomas Bjørnflaten (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det norske tennisforbundet søker nå om et wild card for Jan Frode Andersen til OL.

Andersen er bare rangert som nummer 167 i verden for øyeblikket, og er sjanseløs til å komme med i lekene basert på ranking.

- Men vi søker om et wild card for Jan Frode Andersen, sier tennisforbundets sportslige leder, Ole Conrad Reier, til TV 2 Nettavisen.

64 deltar
64 spillere får delta i OL. To er allerede tatt ut. 14. juni tas 48 nye spillere ut. Det uttaket er kun basert på ranking. Ingen land får heller med mer enn to spillere.

Deretter får interesserte forbund to uker på seg til å søke om et wild card. Det er 14 wild card – De åtte første er hovedsakelig basert på ranking. Heller ikke disse hjelper derfor Andersen.

Nordmannens siste mulighet er derfor at han får et av de siste seks wild cardene.

Det internasjonale tennisforbundet tar mange hensyn når de deler ut de siste seks wild cardene. Andersens håp er det geografiske - at Norge ikke har andre spillere med i turneringen. Det øker sjansene. Samtidig er Andersen i 30-årene. Det er en ulempe. Wild cardene blir ofte gitt til unge spillere på vei fremover.

- Jan Frode burde ligget høyere på rankingen allerede for å ha en større sjanse. Sjansene for å komme til OL henger i en tynn tråd. Alderen hans er ingen fordel. Tidligere har det vært en tendens at disse siste wild cardene går til unge spillere, sier Reier.

- Det første nåløyet er å få et wild card. Neste nåløye er så at Olympiatoppen innstiller ham, og de har ofte veldig strenge regler. Men på sitt beste kan han slå mange, og jeg mener at han er god nok til å være med i OL, legger han til.

Wimbledon neste
Andersen er klar over at OL-detakelsen henger i en tynn tråd. Spesielt etter at han ikke kvalifiserte seg til hovedturneringen i French Open.

Onsdag ble nordmannen, som regjerende mester, slått ut av Challenger-turneringen i Fürth. Nå venter en oppvisningsturnering i Liverpool. Så kvalifiseringen til Wimbledon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere