RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ski(t)stafetten

Sist oppdatert:
Sverige bestilte jubel og to VM-gull. Det ble to fall.

Som regjerende olympisk mester i lagsprint hadde Sverige et realistisk håp om å stikke av med seieren også i VM i Sapporo.

Fullførte ikke
Björn Lind og Peter Larsson var definitivt blant favorittene, sammen med Tyskland og ikke minst Norges duo, Tor Arne Hetland og Petter Northug.

Men Lind brakk staven og Larsson falt to ganger - og etter det siste fallet gadd ikke Larsson engang å fullføre stafetten.

«Skitstafetten» er tittelen på svensk TV4 sine nettsider, som konstaterer at «Skid-stafetten blev skit-stafetten. Björn Lind bröt staven, Peter Larsson vurpade och dam-laget med Lina Andersson och Britta Norgren tog slut.»

«Svenskt fiasko i herrstafetten» fastslår Aftonbladet.

Én svensk medalje
- Jeg forsøkte å ta en Anja Pärsson-sving, men falt som satan, sa Larsson ifølge Aftonbladet etterpå.

De svenske jentene holdt seg på beina, men heller ikke de kan være spesielt tilfredse med å ende på fjerdeplass på lagsprinten når deres lag var et av bare fire lag med realistisk medaljesjanse.

Sverige står dermed fremdeles med den ene medaljen - sølvet - som Mats Larsson sikret seg på den individuelle sprinten på torsdag.

Også Hetland falt
Nå gikk det for så vidt ikke så bra med de norske gutta på lagsprinten heller - også Tor Arne Hetland gikk på trynet i de løse snøen i Sapporo.

Men Astrid Jacobsen og Marit Bjørgen sikret i alle fall Norges fjerde medalje, og en time senere gikk Magnus Moan inn til sølv på kombinertsprinten.

Ekstra bittert for svenskene er det sikkert at både Norge og Finland har to gull etter fem øvelser. Norge topper medaljestatistikken med to gull, ett sølv og to bronse.

Hvem tar flest medaljer i VM - Norge, Finland eller Sverige? Si din mening i kommentarfeltet!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere