Gå til sidens hovedinnhold

- Ski-NM betyr ingenting

- Det er mye som står på spill, sier langrennssprinteren Trond Iversen. Lørdag kjemper seks mann om de to siste plassene på det norske sprintlaget i VM.

Jens Arne Svartedal og Tor Arne Hetland er klare. Seks mann kjemper om de to siste plassene på sprintlaget i ski-VM - Eldar Rønning, Håvard Bjerkeli, John Kristian Dahl, Trond Iversen, Odd-Bjørn Hjelmeset og B ørre Næss.

To av dem kommer altså til å gå sprinten i VM.

NM betyr ingenting
Den klassiske sprinten i Nove Mesto forrige uke ble avlyst. Dermed skal de seks gå helgens kontinentalcuprenn i VM-løypene i Oberstdorf. NM-sprinten neste uke betyr ingenting.

- Løypa i NM er så spesiell. Rennet i Asiago tidligere i år, og rennet lørdag her i Oberstdorf er derfor det som blir lagt til grunn for uttaket, sier sprinttrener Ulf Morten Aune til TV 2 Nettavisen.

Han vil ikke kalle det amerikansk uttagning, men mye skal til for at den av nordmennene som er best lørdag, ikke går i VM.

- Mye som står på spill
Trond Iversen ligger best an av de seks, ettersom han ble best av de seks i Asiago tidligere i år. Da vant Svartedal foran Hetland. Iversen ble nummer fire, Næss fem, Hjelmeset seks, Rønning sju, Bjerkeli 16 og Dahl 17.

- Det er mye som står på spill. Det ligger i bakhodet at det er et viktig renn. Alle nordmennene som får gå i VM er jo medaljekandidater, sier Trond Iversen overfor TV 2 Nettavisen.

Vel vitende om at ved en liten feil lørdag, så er det en VM-medalje som kan gå fløyten.

- Rennet et et steg ned ettersom det er kontinentalcup. Samtidig er betydningen av det et steg opp, sier Iversen videre.

PS: Det er ikke nødvendigvis bare plasseringene som blir avgjørende. Skulle en norsk løper gå knallgodt, men få et uhell og ryke ut, betyr det ikke automatisk at VM-sjansen ryker. Trener Ulf Morten Aune vil ta en helhetsvurdering av sesongens resultater før det endelige uttaket blir klart.

PS 2: Johan Kjølstad, som gikk til topps på en sprint forrige uke, er ikke aktuell da han vant i fri teknikk, mens VM-sprinten gås i klassisk stil.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken