Ski-VM var en suksess, til tross for tåke og dager med transportkaos. Nærmere 600 000 mennesker fulgte VM langs sporet, over 175 000 mennesker kjøpte billett, og det blir sagt at man ikke har sett lignende TV-bilder siden OL på Lillehammer i 1994.

- Gærne nordmenn
- Vi nordmenn er gærne, sa speakeren på Holmenkollen da han så bildene fra kvinnenes tremil. Det krydde av folk langs løypene, og de heiet på alle løperne - ikke bare de norske.

Svenskene er også tydelig imponert.

- Norge bør få arrangere VM hver gang. Det skriver Aftonbladet i en kronikk ved Lasse Anrell.

«En enda sak vet jag helt säkert nu: skid-VM borde alltid gå i Oslo», står det i begynnelsen av kronikken.

Imponert
Han er så imponert over den folkefesten som ble servert verden at han nå skryter arrangementet opp i skyene.

«Etter VM i Holmenkollen skriver jeg at ski-VM alltid burde gå i Norge, og gjerne for meg i Oslo. Det er den belønningen byen er verdt. 600 000 har sett konkurransene langs sporet. 700 000 har sett prisutdelingen i Karl Johan. Det er dumt at VM får arrangeres noen andre steder», skriver Anrell.

Kronprinsesse Johaug
Han har også latt seg imponere av de norske gullvinnerne.

«Marit Bjørgen ble dronning, Petter Northug konge og Therese Johaug kronprinsesse.» Slik beskriver han de norske folkeheltene.

Særlig Bjørgen får ros av Anrell.

- Jeg tar også med meg Marit Bjørgens dominans. Hun er definitivt en av verdens absolutt største idrettskvinner. Det er jeg ikke det minste usikker på, til tross for at skisporten er en ekstremt liten idrett, skriver Anrell.

Han roser også Northug for å lage litt show, og på den måten selge sporten. Nå ber han Marcus Hellner prøve å bli mer som nordmannen.

- Jeg håper Hellner tar showet for det det er, og finner på noe bedre selv, skriver han.

Det hadde kanskje ikke vært så dumt å ha en ny folkefest i Norge hver gang det er VM? Diskuter under.

HTML EMBED