Gå til sidens hovedinnhold

- Skiforbundet ønsker ikke Bråthen - hopplandslaget i harnisk

Alexander Stöckl skal ha gått i front da hopplandslaget startet underskriftskampanje for å beholde hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Det er TV 2 som skriver om den kaotiske situasjonen torsdag kveld.

Generalsekretær Ingvild Betten Berg skal ha nektet å signere en ny avtale med nåværende hoppsjef Clas Brede Bråthen, etter konflikter mellom de to og skipresident Erik Røste.

Det skal ha utløse store reaksjoner fra hoppmiljøet, og landslagssjef Alexander Stöckl skal ha startet en underskriftskampanje for å beholde sin sjef. I den kampanjen står navnene til samtlige i hoppavdelingen i skiforbundet, samt representantene for utøverne på hopplandslaget.

– Vi har ikke fått noen begrunnelse på hvorfor de ikke vil signere en ny avtale med han. De omtaler det som en personalsak overfor oss. Og vi får ikke noe informasjon om det. Vi kan nok respektere det, men det er rart for oss. For vi er veldig fornøyd med Clas Brede Bråthen, sier Stöckl til TV 2.

Responsen fra skiforbundet og Betten Berg skal derimot ha vært dårlig etter Stöckls møte på kontoret til generalsekretæren, som skal stå på sitt.

– Jeg kan bekrefte at jeg har mottatt et brev fra Alexander Stöckl og hopp. Hoppkomitéen, skipresidenten, og generalsekretæren står samlet og er enige om at sportssjef Bråthen ikke tilbys ny kontrakt når den nåværende utløper etter april 2022. Vi ønsker ikke å kommentere noe utover dette, skriver Ingvild Berg til TV 2 i en SMS, og ønsker ikke å stille opp i et intervju.

Alexander Stöckl håper likevel at at de nå går ut og gjør denne konflikten kjent, kan bidra til at ledelsen snur i saken.

I juni skal hoppkomiteen og Bråthen vært enige om en ny avtalen, men prosessen skal ha stoppet hos Betten Berg. Nå skal komiteen også ha snudd i ønsket om å forlenge.

Clas Brede Bråthen selv er informert om at TV 2 har fått tilgang til brevet fra Stöckl og de andre ansatte i hoppavdelingen, men ønsker ikke å kommentere saken.

Bråthen har vært hoppsjef i Norges Skiforbund siden 2004.