Norges Skiforbund (NSF) går inn og gir hopplandslaget et lån slik at hopperne får tid til å sikre nye sponsorkontrakter før neste sesong, skriver NRK.

Alle sponsoravtaler for hopplandslaget går ut i slutten av mai, som gjør at administrasjonen har en stor jobb foran seg.

Hopplandslaget trengte sponsorinntekter på ti millioner i utgangen av mai, men nå har altså Norges Skiforbund hjulpet på veien med halvparten av summen.

Les også: Tarjei Bø røper gladnyhet: - Det er stort det

Det var også en frist for hopperne å levere fem millioner før 1. mai, hvis ikke stod man i fare for å kutte i budsjettet inn mot en ny sesong.

Lånet kommer fra arrangementsoverskuddet og gjelder ut 2022.

– Noe av det er allerede delt ut, mens noe er holdt igjen som en risikobuffer. Hopp får dette nå som et lån for å få den ekstra tiden de har bedt om for å lande de avtalene de arbeider med, forteller Røste.

Landslagssjef Clas Brede Bråten er naturligvis fornøyd, men også overrasket over nyheten fra forbundet.

- Dette er nytt for meg og jeg håper jeg blir satt inn i omfanget på en måte som gjør at jeg får en god forståelse for hva det dreier seg om. Om dette medfører at vi får den arbeidsroen og tiden vi har bedt om siden nytt år tenker jeg umiddelbart at det er fint, skriver han i en SMS til Nettavisen.

- Hva syntes du om at du først fikk vite om det gjennom media?

- Tja, hva skal man si? Ganske langt mellom «liv og lære».

Nå fortsetter den viktige jobben for skihopperne for å skaffe de nødvendige sponsormidlene inn mot kommende sesong.