Det bekrefter Bråthen selv til VG. Til avisen sier han at han får fått tilbud om flere nyopprettede stillinger i hopp, og at skiforbundet vil finne en erstatter for Bråthen i den stillingen han nå har.

- En slik løsning vil ikke bare gjøre oss sårbare for de problemstillinger som følger med når en ny person skal tre inn i teamet, noe som ville være spesielt uheldig i en viktig OL-sesong, sier Bråthen til VG.

Senere torsdag kveld har Norges Skiforbund kommet med en pressemelding. Der uttaler de at de er overrasket over at Bråthen har takket nei til deres tilbud.

- Vi er overrasket og beklager sterkt at Clas Brede har avvist alle våre tilbud, som ville sikret at hoppsporten fortsatt kunne dra nytte av hans sportslige kvalifikasjoner og engasjement, samtidig som vi løste de utfordringene hans atferd og kommunikasjonsform har hatt for arbeidsmiljøet, sier generalsekretær Ingvild Bretten Berg i Norges Skiforbund i en pressemelding.

Bråthen mener løsningene som er blitt foreslått vil tappe norsk hoppsport for enda flere ressurser, og at det vil svekke den sportslige satsingen.

- Spesielt bekymret er jeg for at dette nok en gang skal gå ut over den satsingen vi har på jentene når andre krefter skal ta disse vanskelige prioriteringene, sier han.

Konflikten mellom Bråthen og skiforbundet har vært kjent i media i et par uker. Han har vært sportssjef for hopplandslaget i 17 år, men ledelsen i skiforbundet vil nå ikke forlenge kontrakten hans som går ut til våren.

Grunnen til det er fordi skiforbundet mener han har en problematisk kommunikasjonsform.

Konflikten har skapt stor oppstandelse i det norske hoppmiljøet. Både utøvere, trenere og sponsorer har gitt klar beskjed om at de ønsker at Bråthen skal få forlenge kontrakten med skiforbundet.