*Nettavisen* Sport.

Skifter han ut ti menn?

Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Alex Ferguson kommer trolig til å gjøre storopprydning i Manchester før neste sesong.

30.05.11 18:21

Sir Alex Ferguson kan igjen se tilbake på en vellykket sesong sett med Manchester United-øyne. Likevel var forskjellen stor mellom de to finalistene i mesterligafinalen lørdag. Selv Ferguson måtte innrømme at de tapte for et bedre lag etter Barcelonas overbevisende 3-1-seier.

Nå ventes det at manageren gjør en aldri så liten storopprydning i United-stallen. Unødvendig daukjøtt skal slankes bort, og kvalitetsspillere skal hentes inn.

Lister ti-elleve mann
The Guardian skriver i dag at minst ti A-lagsspillere må ut porten på Old Trafford uten kontrakt den kommende sesongen. Det er allerede offentlig kjent at Edwin van der Sar, Gary Neville og Owen Hargreaves forlater klubben.

Den neste på lista er Paul Scholes. Ferguson har tidligere uttalt at han håper «Scholesy» tar en sesong til, men etter at Ole Gunnar Solskjær forlot reservelaget til United, har det blitt spekulert heftig om Scholes kan få en rolle der i stedet.

Det er heller ingen hemmelighet at framtiden til Michael Owen og Dimitar Berbatov på Old Trafford er uviss.

Owen blir – Berba går?
Owen har uttalt at han ønsker å bli værende i klubben og håper på ny kontrakt, mens Berbatovs kontrakt går ut neste sommer.

Premier Leagues toppscorer ønsker nok ikke å ta en ny sesong som reservespiss bak Wayne Rooney og Javier «Chicharito» Hernandez. Ryktene om en surmulende og ubenyttet «Berba» etter mesterligafinalen bekrefter også dette. Samtidig ser nok United på muligheten til å tjene noen kroner på bulgareren ved å selge ham i sommer.

Trolig velger Ferguson å kvitte seg med én av disse to – sjansene for at diplomatiske Owen blir værende på Old Trafford er nok større enn at Berbatov blir.

Young og Rodwell?
De siste fem spillerne er det man i England kaller for «squad players». Tomasz Kuszczak, Wes Brown, Gabriel Obertan, Bébé og Darron Gibson henger alle i en tynn tråd når det gjelder framtiden på Old Trafford.

Samtidig tyder alt på at keeper David de Gea kommer inn stadionporten, sammen med Lens’ 18 år gamle stoppertalent Raphaël Varane.

Luka Modric og Wesley Sneijder er også spillere Ferguson har vært svake for. Trolig går United for kun én av de nevnte.

Evertons Jack Rodwell og Aston Villas Ashley Young er også hete navn som nevnes som forsterkninger for kommende sesong i Manchester.

Fasiten kommer uansett ikke nå, men det er ingen tvil om at det er en spennende sommer i vente for alle som følger Manchester United. Utskiftninger blir det. (ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.