RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skikkelige draktproblemer

Sist oppdatert:
Når hverken borte- eller hjemmedrakta passer, hva gjør du da?

(iOslo.no) Sandefjord-trener Tor Thodesen har store problemer med Lyn. På seks kamper er målforskjellen 13-2 i Oslo-lagets favør, og Sandefjord har bare klart å ta ett poeng på seks forsøk.

Men Thodesen har et annet problem som volder ham nesten like store problemer. Paragraf 3.6 i NFFs kampreglement er en stadig hodepine for Sandfjord-treneren:

«Har lagene etter dommerens mening for like drakter, har godkjente drakter fortrinnsrett overfor ikke-godkjente drakter. Dersom begge lag har godkjente drakter, må bortelaget skifte. Har ikke bortelaget selv alternative drakter, skal arrangøren skaffe bortelaget annet draktsett.»

Både Sandefjords hjemme- og bortedrakter kræsjer nemlig med Lyns hjemmefarger, og dermed må Thodesen mikse de to draktene for å unnga forvirring på banen. Selv med skjorter fra bortedraktene og shorts fra hjemmedraktene ligger lagets drakter tett opp mot Henning Bergs mannskap.

Vil ha tredjedrakt
- Vi har endel problemer når vi møter Lyn. Når jeg må mikse hjemme- og bortedrakter blir resultatet ikke så bra, sier Thodesen til iOslo.no.

- Dette er et problem vi visste om på forhånd. Jeg har i to år prøvd å ønske meg en tredje drakt, sier han.

- Er det så vanskelig å få til?

- Det skulle ikke være det, men jeg har møtt endel motstand i klubben. Det er nok ikke alle som ønsker seg et Sandefjord-lag som stiller til kamp i grønn eller gul drakt. Men ordentlige klubber får det til. Kanskje vi klarer å få oss en tredjedrakt, men det blir nok ikke før om ti år, sier Thodesen.

Selv om draktene var like ute på banen mot Lyn, avviser han kategorisk at det spilte noen rolle for resultatet.

- Det er klart jeg er misfornøyd med resultatet. Vi var ikke komfortable med ballen, og klarte nesten aldri å avslutte angrepene våre, sier han.

- La ikke merke til det
Lyn-trener Henning Berg så hverken de store likhetene i klesdrakten, og grunn til bekymring.

- Jeg la ikke merke til det, og jeg pleier å legge merke til sånt. Jeg hadde ingen problemer med å se forskjell, sier Berg til iOslo.no.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere