Gå til sidens hovedinnhold

Skileik på sletta

For første gang i historien arrangerte skigruppa skileik for barn i alderen 5-9 år. 45 unge lovende skiløpere møtte opp på Ekebergsletta.

Ekeberg: Sesongen har vært preget av lite snø og skileiken ble derfor utsatt noen uker, men når snøen først kom var ingenting bedre enn å arrangere BSKs første skileik på sitt eget hjemsted.

Kurset så ut å falle i smak hos barna. Det ble gjennomført velkjente øvelser som hauk og due og kjøring i bakker. I tillegg var doktorsisten, en litt annen vri av vanlig sisten, og ballstafett, populære øvelser. De ivrigste hadde også muligheten til å gå en runde i skumringen på sletta med fakler langs løypa.

Rekrutteringstiltak

Vi har startet skileiken som et framtidig rekrutteringstiltak. Samtidig var dette et tilbud jeg ønsket å sette i drift, da jeg tok på meg jobben som styreleder i Skigruppa, forteller Lars Maanum.

Sammen med kursleder Mona Westheim har Maanum satt i gang tilbudet for barn i bydel Nordstrand.

Jeg har alltid vært opptatt av å få flere barn som vokser opp i Norge ut på ski, og her på platået har vi muligheten rett utenfor stuedøra. Det å få vist fram Ekebergsletta og Brannfjell som et sted hvor det er muligheter for å ha flotte skiopplevelser er også en motivasjon i seg selv, fortsetter Maanum.

Plass til flere

For å gjøre tilbudet kjent for de aktuelle deltakerne sendte skigruppa ut informasjonsskriv i alle bydelens barnehager, samt en del første- og andreklasser på skolene. Resultatet ble bra, da 45 forventningsfulle barn med foreldre møtte til første skileikdag.

Styreleder Lars Maanum er likevel klar i sin sak:

Styret har vedtatt at dette er et tilbud vi skal gi fordi vi opplever at barn som ønsker å gå på ski, ikke får gjort dette i stor nok grad. Vi skal bidra til å hjelpe barn til større skiglede og bedre skiferdigheter, avslutter Maanum.

Premier

Skileikkurset avsluttes etter planen lørdag 10. mars med skirenn og premieutdeling for alle deltakere. Samtidig kvalifiserer det til fremtidig deltagelse på BSKs skitrening.

For mer informasjon om tilbudet, se Bækkelagets hjemmesider: www.bekkelagets.no/ski.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford