RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: GIUSEPPE CACACE (AFP/Scanpix)

Skilles etter elleve år

Sist oppdatert:
Petter Solbergs kartleser slutter.

Helt siden Petter Solberg kom inn i det internasjonale rallysirkuset, har Phil Mills bokstavelig talt vært med på notene.

Nå har imidlertid den walisiske kartleseren bestemt seg for å avslutte samarbeidet med nordmannen, etter elleve år.

- Dette har vært en av de tøffeste avgjørelsene jeg noensinne har vært nødt til å ta, men jeg føler nå at tiden er inne til å gå videre og å ha mer fokus på andre ting i hverdagen, sier Mills i en offisiell uttalelse på Petter Solbergs hjemmeside.

- Mer livsstil enn jobb
- Gjennom de siste elleve årene har vi deltatt på 152 VM-løp, så dette er blitt mer en livsstil enn en jobb. Jeg har hatt stor glede av hver eneste kilometer og både oppturer og nedturer, og jeg er sikker på at Petter kommer til å vinne flere rally i framtiden, under de rette forutsetninger. Jeg kommer virkelig til å savne hele VM-sirkuset, og ønsker Petter og teamet lykke til framover, sier han videre.

For Solberg er det naturligvis nedslående nyheter.

- Phil har bestemt seg for å slutte i teamet, og det er jeg virkelig lei meg for. Jeg tror det blir vanskelig å finne en ny kartleser som kan leve opp til Phil, erkjenner han.

- Den som har betydd mest
- Vi har jobbet sammen i så mange år og han har faktisk sittet ved min side gjennom nesten hele min karriere. Vi har vært gjennom så mye sammen, både oppturer og nedturer, og jeg hadde virkelig håpet at det var Phil og jeg som sammen kjørte inn til en VM-seier i år.

- Jeg tror nesten at Phil er den som har betydd mest for meg i hele min karriere, og jeg tror vårt partnerskap må være det sterkeste forholdet mellom fører og kartleser gjennom tidene, sier Petter Solberg.

Ifølge NTB gikk Mills gikk fra en årslønn på rundt 4 millioner i Subaru til gratisarbeide hos Solberg de siste to årene. Heller ikke Petter Solberg skal ha tatt ut lønn i sin privatsatsing.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere