RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skilles som venner

Foto: Paul Ellis (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Cristiano Ronaldo tok farvel med Sir Alex Ferguson.

Ifølge Daily Mirror møttes Ferguson og hans tidligere elev over en bedre middag for å ta et minneverdig farvel, og for å vise respekt for hverandre. De to møttes på Fergusons favorittrestaurant, og Ronaldo skal ha uttrykt stor takknemlighet over alt manageren har betydd for ham.

Stort savn
Portugiseren forlater Old Trafford etter seks år i Manchester, og forteller til Shortlist Magazine at han kommer til å savne klubben og lagkamerater, men først og fremst den skotske manageren.

– Jeg kommer til å savne sjefen, sier han.

– Sir Alex har lært meg så mye både på og utenfor banen. Jeg kunne ikke hatt en bedre mentor.

– Jeg kan aldri betale tilbake tilliten han har vist meg i løpet av disse årene, og all støtte han har gitt meg på veien til å bli den beste. Jeg kommer aldri til å glemme han, forteller Ronaldo, som dermed gir Ferguson mye av æren for suksessen.

– Han gjorde meg bevisst fra første stund om at jeg kunne bli en av verdens beste spillere, og ga meg troen på det, sier vingen som i år ble kåret til årets spiller både i Europa og verden.

Ingen ny CR7
– Når man er 17 år er det viktigst å spille seg inn på førstelaget, man tenker ikke på å bli den beste. Men Sir Alex ga meg drakt nummer syv, og mente jeg kunne leve opp til den, mimrer Ronaldo.

Den trøya har tidligere tilhørt United-helter som George Best, Bryan Robson, Eric Cantona og David Beckham. Ronaldo klarte å fylle skoene, og Ferguson fikk rett.

Om det blir drakt nummer syv også i Real Madrid er heller tvilsomt. Den tilhører Raul, og blir vel sittende på den spanske spissen så lenge han er i klubben.

David Beckham gikk som sist United-spiller med nummer syv på ryggen til Real. Der ble draktnummer 23 Beckhams nye merkevare.

Rykter i England vil ha det til at Ronaldos nye nummer blir 9, men dette er ikke bekreftet av verken spilleren eller klubben.

Rooney arvtaker
Når den portugisiske stjernespilleren nå forsvinner fra United er det nye store sko som må fylles. Den oppgaven han har stor tro på at spisskollega Wayne Rooney kan ta seg av.

– Premier League er full av enorme talenter, men for meg er Wayne Rooney den største av de alle.

– Han har fantastiske ferdigheter, og innstillingen når han spiller fotball viser at han er villig til å dø for laget, fortsetter Ronaldo.

– Han gir alt, og det var et stort privilegium å spille med han, poengterer Ronaldo og snakker varmt om spisskollegaen.

– Jeg har fått mange gode venner i klubben, og jeg har hatt en spesielt sterkt vennskap til Wayne (Rooney), både på og utenfor banen. Det er rart å reise fra klubben jeg har vært i en kvart del av livet mitt, forteller 24-åringen og understreker at laget og fansen alltid kommer til å ha en stor plass i hjertet.

Cristiano Ronaldo sluttførte onsdag overgangen fra United, og er nå offisielt Real Madrid-spiller. Dermed ligger det an til en ny epoke i Ronaldos karriere sammen med Kaká, Raul og resten av stjernelaget i Madrid.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere