RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skinstad vil ha sølvgutten

Foto: Thomas Rasmus Skaug / Scanpix
Sist oppdatert:
NM-sølvet i langrenn får ikke Ronny Andre Hafsås til å kaste børsa.

GRANÅSEN (Nettavisen): Hadde han startet bak Morten Eilifsen, hadde Ronny Andre Hafsås kanskje vært norgesmester i langrenn. Men Eilifsen kom bakfra, fikk sekundering og snek seg forbi med 3,6 sekunder.

Sølv er imidlertid ikke nederlag for en skiskytter i langrenns-NM. Og nå håper sportssjef Åge Skinstad at 22-åringen skal gå mer langrenn i norgescupen.

- Han var uttatt til verdenscupen i langrenn i Davos i fjor, og vi vet at han er en løper med kjempekapasitet. Fra mitt ståsted er det selvfølgelig ønskelig at han går så mange spesiallangrenn som mulig, sier Skinstad.

Leder e-cupen
Men sølvgutten har ingen positiv beskjed å gi til langrennssjefen.

- Jeg sa før sesongen at jeg måtte ha en klar framgang i skiskyting, eller kunne det bli aktuelt å satse langrenn. Nå leder jeg europacupen og er tatt ut til verdenscup. Det kaller jeg framgang. Så jeg kommer fortsatt til å prioritere skiskyting framover, fastslår Hafsås, som tidligere er to ganger juniornorgesmester i langrenn.

Lørdag stiller han likevel opp på 30 km fellesstart med skibytte i NM. Uten forhåpninger om seier, men med lyst til å gjøre en god figur.

- Jeg gleder meg til å plukke løpere på fristildelen, sier Hafsås.

Opptur for Northug
En som ikke har til hensikt å bli plukket, er Petter Northug. Bronsemedaljen på torsdagens 15-kilometer var bekreftelsen på at formen slett ikke er så ille. Og definitivt god nok til at Northug må finne seg i å være favoritt på lørdagens fellesstart.

- Når jeg fikk denne gjennomkjøringen nå, tror jeg det kan bli bra lørdag. Men det er en tøff klassiskdel, understreker Northug, som med andre ord ikke tar gullet – og kongepokalen – for gitt.

Torsdag fant han ekstra krefter da han fikk baksekundering på at han kjempet med Kristen Skjeldal om bronsemedaljen.

- Jeg ville ikke bli slått av en som har lagt opp, understreker Northug, som til slutt var ni sekunder bedre enn 40-åringen.

PS. Kombinertløperen Magnus Moan ble nummer 45 i sin NM-debut i langrenn, slått med 2 minutter og 36 sekunder av Morten Eilifsen.

- Ikke et maksløp, men helt greit. Jeg går gjerne spesiallangrenn igjen hvis anledningen byr seg, sier Moan.

Les alt om ski-NM i Nettavisens vintersportsmagasin
Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere