RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skipperen og gullet over bord

Sist oppdatert:
Weymouth (NTB-Reuters): Australia vant alle sine 11 innledende matchseilaser i Elliott-klassen, men i finalen forsvant først skipperen og så gullet over bord.

Spania vant den siste gullmedaljen i seiling, i den eneste klassen der det ble seilt båt mot båt i stedet for alle mot alle. Australia var klart best innledningsvis og tok seg deretter videre fra kvartfinalen mot Nederland og semifinalen mot Finland.

I finalen mot den spanske trioen Támara Echegoyen, Sofia Toro og Ángela Pumariega var det slutt på medgangen. Det ble seilt best av fem dueller, og i den tredje forsvant Olivia Price (20) over bord i høy sjø utenfor Weymouth.

Forholdene var de friskeste under hele OL, og Nina Curtis og Lucinda Whitty mistet verdifulle minutter da de snudde for å plukke skipperen opp fra bølgene.

De spanske europamestrene fra i fjor var ikke regnet blant de største favorittene i OL, men de utnyttet Australias problemer og vant finalen 3-2. I femte og avgjørende seilas var de 100 meter foran i mål.

- Hemmeligheten er at vi seiler med stor konsentrasjon og ro. Favorittene må tåle mye større press. Treneren vår ba oss om å gå til den avgjørende seilasen som om det var en treningsdag, sa Echegoyen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere